Το τηλεοπτικό δίκτυο ITN δεν παραποίησε φωτογραφίες από τον πόλεμο της Βοσνίας
Αποζημίωση 375.000 λιρών (200 περίπου εκατ. δρχ.) θα πληρώσει το βρετανικό περιοδικό LM στο τηλεοπτικό δίκτυο του Λονδίνου ΙΤΝ, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει δυσφημιστικό το άρθρο του περιοδικού σχετικά με εικόνες από τον πόλεμο της Βοσνίας, που είχε προβάλει ο σταθμός.
40
Αποζημίωση 375.000 λιρών (200 περίπου εκατ. δρχ.) θα πληρώσει το βρετανικό περιοδικό LM στο τηλεοπτικό δίκτυο του Λονδίνου ΙΤΝ, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει δυσφημιστικό το άρθρο του περιοδικού σχετικά με εικόνες από τον πόλεμο της Βοσνίας, που είχε προβάλει ο σταθμός.
Σε σειρά δημοσιευμάτων του, το Φεβρουάριο του 1997, το περιοδικό LM (πρώην Living Marxism) κατηγορούσε το ΙΤΝ ότι το υλικό, που είχε προβάλει από τον πόλεμο στη Βοσνία, ήταν παραπλανητικό. Το επίμαχο οπτικό υλικό, που μαγνητοσκοπήθηκε τον Αύγουστο του 1992, έδειχνε έναν κάτισχνο μουσουλμάνο σε σερβικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως και μπροστά του διακρινόταν ένα συρματόπλεγμα.
Το περιοδικό LM αποκάλυψε ότι το συρματόπλεγμα δεν χρησίμευε στην περίφραξη του στρατοπέδου αλλά στην προστασία της δημοσιογραφικής ομάδας, η οποία κάλυπτε τα γεγονότα.
To ITN ξεκίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον του περιοδικού για δυσφήμηση, τον οποίο τελικά κέρδισε, αφού τα βρετανικά δικαστήρια έκριναν ότι οι εικόνες του τηλεοπτικού σταθμού δεν είχαν σκοπό να παραπλανήσουν το κοινό.
Το LM οφείλει τώρα να καταβάλλει αποζημίωση 300.000 λιρών (163 εκατ. δρχ.) στους δύο δημοσιογράφους για προσβολή της προσωπικής τους υπόληψης και της επαγγελματικής τους ακεραιότητας.
Εξάλλου, πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι τις πρόσθετες 75.000 λίρες (41 εκατ. δρχ.), που θα εισπράξει το ΙΤΝ από το περιοδικό, θα τις προσφέρει στον Ερυθρό Σταυρό για την ανακούφιση των θυμάτων του πολέμου της Βοσνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόλος: Δραματική διάσωση 41χρονου που έπεσε σε χαράδρα – Περιπατητές άκουσαν ουρλιαχτά, τρεις μέρες μετά
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω
- Μια βιβλιοθήκη στην Οξφόρδη ως «ζωντανή χρονοκάψουλα»
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442