
ο κυβερνοπόλεμος συνεχίζεται
Το υπουργείο Αμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα επιτείνει τα μέτρα ασφαλείας των ηλεκτρονικών της συστημάτων μετά τη διαπίστωση ότι Κινέζοι χάκερ προσπαθούν μαζικά να προσβάλουν τους υπολογιστές της χώρας.
40
Το υπουργείο Αμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα επιτείνει τα μέτρα ασφαλείας των ηλεκτρονικών της συστημάτων μετά τη διαπίστωση ότι Κινέζοι χάκερ προσπαθούν μαζικά να προσβάλουν τους υπολογιστές της χώρας.
Η μεγάλη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν έχει περάσει στον κυβερνοχώρο.
Πριν από λίγους μήνες, ο υπολοχαγός Λιν Τσιν, επικεφαλής του τμήματος Πληροφορικής του στρατού της Ταϊβάν, είχε υποστηρίξει ότι το τμήμα του έχει σχεδιάσει χίλιους εξελιγμένους υπολογιστικούς ιούς για να τους εξαπολύσει εναντίον των ηλεκτρονικών συστημάτων της Κίνας σε περίπτωση ανάγκης.
Παρ όλα αυτά, Κινέζοι χάκερ προσπάθησαν να προσβάλουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας της Ταϊβάν λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊβάν, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει περισσότερες από επτά χιλιάδες ηλεκτρονικές επιθέσεις, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, μέχρι στιγμής δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.
Επισήμως οι αρχές της Ταϊβάν αναφέρονται σε επιθέσεις από χάκερ γενικώς και αορίστως. Φαίνεται λογικό ότι αυτοί ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς δεν δρουν και τόσο αυθόρμητα.
Πάντως, τα ηλεκτρονικά συστήματα του στρατού της Ταϊβάν λειτουργούν ανεξάρτητα, χωρίς να συνδέονται με το Internet, και έτσι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους χάκερ να τα προσβάλουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ



