Δεν ανατρέπεται η κυβέρνηση της Εσσης παρά τα σκάνδαλα
Την τελευταία στιγμή απετράπη η ανατροπή της κυβέρνησης του κρατιδίου της Εσσης, καθώς το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αποφάσισε να συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνασπισμού που έχει σχηματίσει με το CDU.
Την τελευταία στιγμή απετράπη η ανατροπή της κυβέρνησης του κρατιδίου της Εσσης, καθώς το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αποφάσισε να συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνασπισμού που έχει σχηματίσει με το CDU.
Την Τρίτη, η αποκάλυψη του πρωθυπουργού του κρατιδίου και αρχηγού της τοπικής οργάνωσης του CDU Ρόλαντ Κοχ, ότι συμμετείχε και αυτός στο σκάνδαλο παράνομης μεταφοράς κονδυλίων στο εξωτερικό, είχε προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση.
Μέλη του FDP είχαν ζητήσει από την τοπική οργάνωση είτε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση προκαλώντας επίσπευση των εκλογών, είτε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους.
Ωστόσο, η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης, Ρουτ Βάγκνερ, σε ανακοίνωσή της απέκλεισε και τα δύο ενδεχόμενα.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει λόγος να τερματίσουμε αυτήν τη συνεργασία. Είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε την εντολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι για τέσσερα χρόνια αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ενδεχόμενη απώλεια της κυβέρνησης της Εσσης για το CDU, θα άλλαζε το πολιτικό σκηνικό σε ολόκληρη τη Γερμανία, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχαναν την πλειοψηφία εδρών που αυτήν τη στιγμή κατέχουν στην Ανω Βουλή, όπου εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια της ομοσπονδίας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.