
Η βρετανική δικαιοσύνη δέχεται να εξετάσει έφεση κατά της απελευθέρωσης του Πινοσέτ
Κατ αρχήν αποδεκτή έγινε την Τρίτη από τη βρετανική δικαιοσύνη η έφεση που υπέβαλαν τη Δευτέρα το Βέλγιο και έξι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της απόφασης απελευθέρωσης του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ.
48
Κατ αρχήν αποδεκτή έγινε την Τρίτη από τη βρετανική δικαιοσύνη η έφεση που υπέβαλαν τη Δευτέρα το Βέλγιο και έξι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της απόφασης απελευθέρωσης του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου, μένει τώρα να εξεταστεί η ουσία των επιχειρημάτων που παρουσιάζουν οι εφεσιβάλλοντες.
Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία, μια από τις έξι οργανώσεις που ζητούν τη δίωξη του Πινοσέτ, εξέφρασε με ανακοίνωση την ικανοποίησή της για την αποδοχή της έφεσης, προσθέτει ωστόσο ότι περιμένει να δει πώς θα κριθεί η ουσία της υπόθεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Τρεις διασωληνωμένοι απο τη φωτιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών – Στο μικροσκόπιο οι εργασίες οξυγονοκόλλησης
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Υδρογονάνρθρακες: Στην τελική ευθεία η γεώτρηση του «Block 2» του Ιονίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442