Ο συνασπισμός των Κομμουνιστών αρνείται τη συνεργασία με τους Σοσιαλιστές
Ο συνασπισμός της αριστεράς υπό τους Κομμουνιστές (IU) αρνήθηκε, την Τρίτη, πρόταση του κόμματος των Σοσιαλιστών για δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού με αντάλλαγμα την απόσυρση υποψηφίων των κομμουνιστών από ορισμένες περιφέρειες.
Ο συνασπισμός της αριστεράς υπό τους Κομμουνιστές (IU) αρνήθηκε, την Τρίτη, πρόταση του κόμματος των Σοσιαλιστών για δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού με αντάλλαγμα την απόσυρση υποψηφίων των κομμουνιστών από ορισμένες περιφέρειες.
Τη Δευτέρα, ο σοσιαλιστής ηγέτης Χοακίν Αλμούνια πρότεινε επίσημα συμμαχία με το IU, σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ στις εκλογές της 12ης Μαρτίου.
Ο Αλμούνια πρότεινε επίσης την απόσυρση υποψηφίων του IU από ορισμένες περιφέρειες, όπου το IU δεν έχει εκλέξει ποτέ βουλευτές. Αιτιολόγησε την πρότασή του λέγοντας ότι οι ψήφοι υπέρ του IU σε αυτές της περιοχές χάνουν την αξία τους, καθώς δεν καταφέρνουν να στηρίξουν την αριστερά, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον Αθνάρ.
Ωστόσο, η ηγεσία του IU αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συνεργασία με τους Σοσιαλιστές, και κατ επέκταση την απόσυρση των υποψηφίων του, ανακοινώνοντας ότι ο συνασπισμός θα κατεβάσει υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες, ακόμη και αν δεν υπάρχει ελπίδα να εκλεγούν, προκειμένου να δώσει στους Ισπανούς τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι την επιλογή τους.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.