76

Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για τη δίωξη του στρατηγού Γεωργακόπουλου λόγω της υπόθεσης Νιόβης.

Ο Δ.Ρέππας κατέληξε λέγοντας ότι ο στρατηγός Γεωργακόπουλος έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και παραμένει στη θέση του.


Η εισαγγελέας πρωτοδικών Μαρία Μαλούχου εισηγήθηκε να παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ο πρώην και ο νυν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και δύο ακόμη ανώτατoι αξιωματικοί, ως υπεύθυνοι για τα γεγονότα της οδού Νιόβης στην Αθήνα και το θάνατο της Αμαλίας Γκινάκη.


Πρόκειται για τους στρατηγούς Ιωάννη Γεωργακόπουλο και Αθανάσιο Βασιλόπουλο, τον αττικάρχη Παναγιώτη Γεωργακόπουλο και το διευθυντή ασφάλειας Αττικής Θεόδωρο Παπαφίλη.


Στην πολυσέλιδη πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρεται στα λάθη και τις παραλείψεις των αστυνομικών, που οργάνωσαν την αιματηρή επιχείρηση βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ομήρων του Σορίν Ματέι. Την οριστική απόφαση θα λάβει τις επόμενες μέρες το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών.

ΜΠΕ