Μαραθώνια συνεδρίαση για τα οικονομικά σκάνδαλα του CDU
Το περιεχόμενο της έκθεσης της έρευνας των λογιστών σχετικά με τα οικονομικά σκάνδαλα στους κόλπους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας συζήτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι ηγέτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίχως όμως να δώσουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της επτάωρης συνάντησής τους.
67
Το περιεχόμενο της έκθεσης της έρευνας των λογιστών σχετικά με τα οικονομικά σκάνδαλα στους κόλπους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)
της Γερμανίας συζήτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι ηγέτες του
κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίχως όμως να δώσουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της επτάωρης συνάντησής τους.
Οπως ανακοίνωσε ο Ράινερ Επελμαν, στέλεχος του κόμματος, η έκθεση που διέταξε το CDU να συνταχθεί για την οικονομική διαχείριση επί της προεδρίας του Χέλμουτ Κόλ, δεν έχει φέρει στο φως κανένα νέο στοιχείο. Η ηγεσία του CDU, διευκρίνισε, έχει λάβει ορισμένες αποφάσεις που θα τις ανακοινώσει αργότερα τη Δευτέρα.
Επρόκειτο για μία ήρεμη, ουσιαστική και λεπτομερή συζήτηση δήλωσε σχετικά ο Κρίστιαν Βούλφ, αντιπρόεδρος της επιτροπής.
Από την πλευρά του ο διάδοχος του Κολ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως αργότερα τη Δευτέρα θα καλέσει τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου. Οσο για τη δεύτερη στην ιεραρχία του κόμματος, Αντζελα Μέρκελ, αυτή αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο μετά το τέλος της συνάντησης.
Επί πολλές ημέρες, στελέχη του κόμματος επέμεναν πως η εσωτερική έρευνα στα λογιστικά βιβλία του κόμματος θα έφτανε στο βάθος της υπόθεσης των οικονομικών σκανδάλων της περασμένης δεκαετίας, των οποίων η αποκάλυψή τους έχει στοιχίσει πολιτικά τόσο στο κόμμα, όσο και στη φήμη του πρώην καγκελαρίου Χελμουτ Κόλ.
Ωστόσο οι λογιστές της εταιρείας Ερνστ & Γιανγκ δεν έχουν κατορθώσει να εντοπίσουν τις πηγές από τις οποίες προέρχονται πολλά εκατομμύρια μάρκα που βρίσκονται στα ταμεία του CDU.
Ο Κολ αντιμετωπίζει νομικές και κοινοβουλευτικές κυρώσεις για παραβιάσεις του σχετικού νόμου, που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων.
ΑΠΕ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442