Εκκληση Πούτιν για επιτάχυνση του νομοθετικού έργου στην έναρξη των εργασιών της Δούμας
Εκκληση απηύθυνε την Τρίτη ο εκτελών χρέη προέδρου της Ρωσίας και πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Δούμας να συνεργαστούν με την κυβέρνησή του για την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου και την προώθηση σημαντικών νομοσχεδίων.
46
Εκκληση απηύθυνε την Τρίτη ο εκτελών χρέη προέδρου της Ρωσίας και πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Δούμας να συνεργαστούν με την κυβέρνησή του για την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου και την προώθηση σημαντικών νομοσχεδίων.
Ο Πούτιν μιλώντας στην τελετή έναρξης των εργασιών της Δούμας, τόνισε πως πρέπει να δοθεί τέλος στην εποχή των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε από το νομοθετικό σώμα να συνεργαστεί με την εκτελεστική εξουσία για την προώθηση νομοσχεδίων απαραίτητων για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαραίτητη την προώθηση οκτώ συνταγματικών νόμων, τους οποίους δεν προσδιόρισε, την ψήφιση νέου ποινικού και αστικού κώδικα, καθώς και την ψήφιση της αγροτικής μεταρρύθμισης και της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου. Επίσης, ο Πούτιν ζήτησε την ψήφιση νομοσχεδίου που θα καθιερώνει την εναλλακτική στρατιωτική θητεία.
Σε δηλώσεις του μετά την ομιλία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκδήλωσης πραξικοπήματος στη Ρωσία, ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια μετριοπαθή, φιλελεύθερη οικονομική πολιτική.
Τις εργασίες της Δούμας κήρυξε ο γηραιότερος βουλευτής του σώματος, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιγκόρ Λιγκατσόφ, ο οποίος έκανε έκκληση για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Ρώσων πολιτών. Οι Κομμουνιστές αποτελούν τη μεγαλύτερη παράταξη στη Δούμα που προέκυψε από τις εκλογές του Δεκεμβρίου, ωστόσο αντίθετα με την προηγούμενη Δούμα, στο παρόν Σώμα υπάρχουν μεγάλες ομάδες βουλευτών που προτίθενται να υποστηρίξουν την πολιτική του Πούτιν.
Reuters
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442