Ομιλίες Σημίτη και Ντ Αλέμα για την προοπτική διακυβέρνησης στον 21ο αιώνα
Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησαν τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Ιταλός ομόλογός του Μάσιμο ντ Αλέμα, με θέμα Η προοπτική διακυβέρνησης στον 21ο αιώνα.
Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησαν τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Ιταλός ομόλογός του Μάσιμο ντ Αλέμα, με θέμα Η προοπτική διακυβέρνησης στον 21ο αιώνα.
Ο Ντ Αλέμα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάθος για την αριστερά να θεωρεί την παγκοσμιοποίηση δαίμονα, όπως και ότι είναι λάθος των νεοφιλελευθέρων να υποστηρίζουν ότι η παγκοσμιοποίηση θα λύσει όλα τα προβλήματα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε ότι για τους νεοφιλελεύθερους η αγορά είναι σκοπός και πρότυπο, ενώ για τους σοσιαλιστές μέσο επίτευξης των στόχων.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στο ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος και το ραχιτικό κράτος του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και αυτή η διαφορά για τους περισσότερους πολίτες είναι φαινομενική.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, κ.ά.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων