Γάλλος τραπεζίτης ο νέος διευθυντής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού
Ο Γάλλος τραπεζίτης Ντιντιέ Σερπιτέλ είναι από την Τρίτη ο νέος διευθυντής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού - Ερυθράς Ημισελήνου. Ο Σερπιτέλ ξεκίνησε την καριέρα του στο διεθνή οργανισμό ως γενικός γραμματέας.
Ο Γάλλος τραπεζίτης Ντιντιέ Σερπιτέλ είναι από την Τρίτη ο νέος διευθυντής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού – Ερυθράς Ημισελήνου. Ο Σερπιτέλ ξεκίνησε την καριέρα του στο διεθνή οργανισμό ως γενικός γραμματέας.
Πρόκειται για το πρώτο στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, από το 1919, καθώς ο Σερπιτέλ το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής εργάστηκε στην τράπεζα J.P. Morgan του Λονδίνου.
Οπως δήλωσε ο νέος διευθυντής μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προτεραιότητά του είναι να βοηθήσει τον οργανισμό να γίνει πιο αποτελεσματικός.