Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Εως και 30.000 μπορεί να είναι τα θύματα της θεομηνίας στη Βενεζουέλα

Εως και 30.000 μπορεί να είναι τα θύματα της θεομηνίας στη Βενεζουέλα

Ο αριθμός των θυμάτων από τους ποταμούς λάσπης και τις πλημμύρες που έπληξαν τη Βενεζουέλα μπορεί να ανέρχεται σε 30.000, όπως ανέφεραν οι αρχές την Τρίτη.

67

Ο αριθμός των θυμάτων από τους ποταμούς λάσπης και τις πλημμύρες που έπληξαν τη Βενεζουέλα μπορεί να ανέρχεται σε 30.000, όπως ανέφεραν οι αρχές την Τρίτη.

Δυστυχώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί στη λάσπη. Δεν θα μάθουμε ποτέ τον τελικό αριθμό, εικάζουμε ότι μπορεί να είναι 25.000 έως 30.000 άνθρωποι είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο διευθυντής της Πολιτικής Αμυνας Ανχελ Ρανγκέλ.


Ο αριθμός των νεκρών καθιστά αυτή την καταστροφή μια από τις χειρότερες συμφορές που έχουν χτυπήσει τη Λατινική Αμερική τον 20ό αιώνα.


Η περισσότερο πληγείσα περιοχή είναι η Πολιτεία Βάργκας, μια παράκτια λωρίδα που εκτείνεται σε μήκος 60 χμ. Εκεί, δυτικά του Καράκας, κατοικούσαν 350.000 άνθρωποι.


Λάσπες και χείμαρροι κατάπιαν ολόκληρες πόλεις.


Οι αξιωματούχοι λένε ότι η ανοικοδόμηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα χρειαστεί αρκετά χρόνια.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies