Ικανοποιημένος από τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο αρχηγός της ΝΔ
Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του
Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά την αναχώρησή του από τη φινλανδική πρωτεύουσα την Παρασκευή.
Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του
Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά την αναχώρησή του από τη φινλανδική πρωτεύουσα την Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτιμώντας το αποτέλεσμα της συνόδου σε συνομιλία με συνεργάτες του, ο Καραμανλής δήλωσε: Ηταν μια δύσκολη μάχη. Το κλίμα δεν ήταν ευνοϊκό, αλλά μετά τις επισημάνσεις, που έκανα, οι αποστάσεις αμβλύνθηκαν και φτάσαμε στη δήλωση Μαρτένς, όπου, ύστερα από πολύ χρονικό διάστημα, για πρώτη φορά γίνεται και πάλι αναφορά στους όρους του Λουξεμβούργου, προκειμένου να χαρακτηριστεί η Τουρκία υποψήφια προς ένταξη χώρα και αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός της ΝΔ πρόσθεσε: Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα για τη χώρα. Τώρα απομένει στην κυβέρνηση να το αξιοποιήσει.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59