Ενοχλημένος ο Κληρίδης από το σχέδιο ψηφίσματος για την UNFICYP
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής κυβέρνησης προκαλεί το
περιεχόμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την UNFICYP, που αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής κυβέρνησης προκαλεί το περιεχόμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την UNFICYP, που αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Kύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης φέρεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι στο σχέδιο ψηφίσματος αποφεύγεται η αναφορά σε βασικές παραμέτρους επίλυσης του Κυπριακού, όπως ότι το κράτος που θα προκύψει από τις συνομιλίες θα έχει ενιαία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, στα πλαίσια της διζωνικής ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος, ο Κληρίδης απέστειλε γραπτό μήνυμα προς τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Βρετανία, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία) στο οποίο τονίζει ότι εάν είχε να επιλέξει μεταξύ της αποδοχής του περιεχομένου αυτού και της μη ανανέωσης της θητείας της UNFICYP, δεν θα υιοθετούσε το προσχέδιο.
Η στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο θέμα αυτό, προσθέτει, θα επηρεάσει και τη δική του σε σχέση με το ενδεχόμενο νέων εκ του σύνεγγυς συνομιλιών τον Ιανουάριο.
Tέλος, κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι στην προσπάθειά του να πείσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, να προσέλθει σε συνομιλίες, τον ενθάρρυνε να εγείρει στις συνομιλίες τη λύση της συνομοσπονδίας.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.