
Παραίτηση Γκλοκόφσκι από την πρωθυπουργία στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας
Τον Σίγκμαρ Γκάμπριελ όρισε το Σάββατο το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας να διαδεχθεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού τον Γκέρχαρντ Γκλογκόφσκι, ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή, εξαιτίας της διαφαινόμενης εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς.
55
Τον Σίγκμαρ Γκάμπριελ όρισε το Σάββατο το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας να διαδεχθεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού τον Γκέρχαρντ Γκλογκόφσκι, ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή, εξαιτίας της διαφαινόμενης εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Η επίσημη εκλογή από το νομοθετικό σώμα του 40χρονου Γκάμπριελ, επικεφαλής της πτέρυγας των Σοσιαλδημοκρατών στο κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας, πρόκειται να γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.
Ο Γκλογκόφσκι ήταν πρωθυπουργός τους τελευταίους 13 μήνες, από τότε δηλαδή που διαδέχθηκε τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στο αξίωμα, όταν εκείνος εκλέχτηκε το 1998 στην καγκελαρία της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442