
Με ρυθμούς άνω του 30% αναπτύσσεται η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά
Mε ρυθμούς άνω του 30% ετησίως, θα αναπτύσσεται στα αμέσως επόμενα χρόνια η τηλεπικοινωνιακή αγορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατύπωσε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νικόλαος Σαλαγιάννης.
52
Mε ρυθμούς άνω του 30% ετησίως, θα αναπτύσσεται στα αμέσως επόμενα χρόνια η τηλεπικοινωνιακή αγορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατύπωσε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νικόλαος Σαλαγιάννης.
Από το βήμα του 1ου Συνεδρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Σαλαγιάννης γνωστοποίησε ότι μεταξύ 1997 και 1998, η ανάπτυξη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα έτρεχε με ρυθμούς της τάξης του 32%. Επιπλέον, η επικείμενη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών το 2001 αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στον κλάδο.
Στο πλαίσιο αυτό, έως το τέλος του 1999 αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο της πρώτης άδειας σταθερής φωνητικής τηλεφωνίας, ενώ έως τον επόμενο Ιούνιο σχεδιάζεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη δημιουργία ενός νέου ΟΤΕ. Εως το τέλος του 2000, εκτιμάται ότι θα έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες στους επενδυτές που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ρίχνοντας και την τελευταία προστατευτική μπάρα για το μονοπώλιο του ΟΤΕ.
Το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία εναλλακτικών του ΟΤΕ δικτύων, έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει κοινοτική οδηγία που να μην έχει ενσωματωθεί στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες τόνισε ο Σαλαγιάννης, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει ήδη δεδηλωμένο ενδιαφέρον από πλευράς κοινωφελών οργανισμών (και συγκεκριμένα της ΔΕΗ, του ΟΣΕ και της ΕΥΔΑΠ), να επεκταθούν στις τηλεπικοινωνίες.
Μάλιστα, κατά τον υφυπουργό, είναι πολύ πιθανόν να μιλήσουμε και για αντίστοιχη πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ στο μέλλον. Ωστόσο, σε ερώτηση του ΜΠΕ για το αν έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένες κρούσεις από πλευράς της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ο Σαλαγιάννης διευκρίνισε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ήδη εκδηλωθεί.
ΜΠΕ
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442