Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοκτέιλ μέσα στην Αθήνα για καλοκαιρινές αποδράσεις

Κοκτέιλ μέσα στην Αθήνα για καλοκαιρινές αποδράσεις

Ελισάβετ Σταμοπούλου Caipirinha, Daiquiri, ευφάνταστα Mojito και άλλα κοκτέιλ, «έρχονται» να υπενθυμίσουν την αξία του καλοκαιριού, που μπορεί να είναι ζωντανό ακόμα και στην «καρδιά» της Αθήνας, με ορισμένα μπαρ να ανεβάζουν τη διάθεση. Μπορεί να περνά απαρατήρητο και να μην βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, το Lab (Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι) όμως έχει κρυφές χάρες. Εκτός […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Caipirinha, Daiquiri, ευφάνταστα Mojito και άλλα κοκτέιλ, «έρχονται» να υπενθυμίσουν την αξία του καλοκαιριού, που μπορεί να είναι ζωντανό ακόμα και στην «καρδιά» της Αθήνας, με ορισμένα μπαρ να ανεβάζουν τη διάθεση.

Μπορεί να περνά απαρατήρητο και να μην βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, το Lab (Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι) όμως έχει κρυφές χάρες. Εκτός από απογευματινό στέκι, ενδείκνυται για βραδινές εξόδους με τον ζεστό χώρο του και τα αυτοσχέδια κοκτέιλ.

Το industrial στοιχείο είναι κυρίαρχο μαζί με τη λιτή διακόσμηση, ενώ η θέα «βλέπει» σε καταπράσινο πάρκο. Το ξύλο και η κάπως απομονωμένη τοποθεσία του «μεταφέρουν» τον κόσμο εκτός Αθηνών, με την ανεκτίμητη στιγμή της βραδιάς να είναι το κοκτέιλ Galileo στη «σπιτική» βεράντα του μαγαζιού.

Ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ όχι μόνο της Γλυφάδας, αλλά ίσως και της Αθήνας, το «Holy Spirit» (Λαοδικης 41, Γλυφάδα), είναι ένας μικρός και μοντέρνος χώρος. Θυμίζει κάτι από Νέα Υόρκη, αλλά και από τρέλα νησιού, με τη μάχη του κοκτέιλ να εκτυλίσσεται στις μπάρες.

Ο αγώνας της γεύσης χωρίζεται σε δύο «στρατόπεδα». Στο ένα βρίσκεται το Jack Sparrow και στο άλλο το Zombie, με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού στα ποτήρια.

Το «Holy Spirit» δίνει την αίσθηση του φρούτο – «παραδείσου», καθώς κινείται με βασικό παίκτη τα φρούτα και το Bacardi.

Μένοντας στη Γλυφάδα, εναλλακτική ποπ και ροκ οντότητά της το «Mosaiko» (Λαοδικης 30, Γλυφάδα), ένας δροσερός χώρος, με έντονα χρώματα.

Η ροκ και ποπ διάθεση του μαγαζιού καθρεφτίζεται στα κοκτέιλ του, από τα οποία ξεχωρίζει το Green apple basil, που περιέχει τζιν, lime, ξινόμηλο, σιρόπι τζίντζερ και φύλλα βασιλικού. Καίει, αλλά αξίζει να πιει κανείς και το Spicy Fifty με βότκα βανίλια, φυσικό χυμό λεμόνι, elder flower, τσίλι και μέλι. Απαρατήρητο δεν περνά και το Passion Fruit με Whire Rum, midori, passoa, lime, passion fruit puree, σιρόπι μέντας.

Σε μια γραφική πλατεία το «Baba Au Rum» (Κλειτίου 6, Αθήνα) είναι από τα μπαράκια εκείνα που «προσκαλεί» με χαλαρή διάθεση τον κόσμο, και οι ψαγμένες μουσικές του ανεβάζουν το νυχτερινό «θερμόμετρο».

Έχει αναγνωρισθεί ως ένα από τα καλύτερα ρούμι μπαρ, και ο πήχυς τοποθετείται ψηλότερα με πρωτοποριακά tiki και ρούμι κοκτέιλ. Παλαιωμένα ρούμια της Καραϊβικής σε βαρέλια δρυός με αρώματα βανίλιας και καπνού, συνδυάζονται ιδανικά με σοκολάτα Valhrona.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος το «Tailor Made» (Πλ. Αγίας Ειρήνης 2), ένα μέρος για κάθε γούστο και στιλ με όμορφη ατμόσφαιρα και παρεΐστικη διάθεση.

Στον ανοιχτό αυτό χώρο της πλατείας Αγίας Ειρήνης τα χαμόγελά εναλλάσσονται με γευστικά κοτέιλ. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα εξής: La Floridita Daquiri, Dry Martini και Scorpion.

entertainment.in.gr

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024