Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η οπτική ίνα δεν είναι επιστημονική φαντασία είναι στην πρίζα του σπιτιού μας

Η οπτική ίνα δεν είναι επιστημονική φαντασία είναι στην πρίζα του σπιτιού μας

Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει στην τεχνολογία και φέρνει το μέλλον πιο κοντά


Λίγα χρόνια πριν απολαμβάναμε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που ανέφεραν την σύνδεση με οπτικές ίνες σαν κάτι που μπορούσαν να έχουν μόνο διαστημικές υπηρεσίες ή βρίσκονταν σε περίτεχνα gadgets κατασκόπων και μυστικών πρακτόρων. Ο καιρός πέρασε και το Internet μαζί με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας μας έφερε στο προσκήνιο νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Το δίκτυο της νέας γενιάς είναι γεγονός και η καθημερινότητα έχει αλλάξει.

Στο πλαίσιο των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση με υποδομή  Fiber To The Home, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο. Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

Στη σύντομη εκδήλωση που προηγήθηκε ο κ. Τσαμάζ είπε ότι, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για συνδέσεις FTTH σε ένα εκατ. νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, στο τέλος του 2019 η κάλυψη θα φτάσει σε 150.000 κατοικίες. Το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, επεκτείνεται και φέρνει τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών στο σπίτι. Το νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής Fiber Τo Τhe Home (FTTH) και τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, προσφέρουν σε συγκεκριμένες περιοχές,  υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps.  Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να αποκτήσουν πιο οικονομικά τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, με επιδότηση μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της Κυβέρνησης. Είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα, δείχνει πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά τα συμφέροντά του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος αυτής. Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό  το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί  τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Πρόκειται για επενδύσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο Δίκαιης Ανάπτυξης στην περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων».

Η νέα αυγή των οπτικών ινών ψηφιακών δεδομένων υπό μορφή φωτός είναι εδώ και με ραγδαίους ρυθμούς θα βρίσκεται παντού. Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα μέχρι το 2022, ο όμιλος ΟΤΕ θα «εισχωρήσει» σε 1.000.000 σπίτια και επιχειρήσεις σαν ακτίνα φωτός. Πάρκα, ιδρύματα, πανεπιστήμια και οργανισμοί θα είναι οι πρώτοι φορείς που θα μπορούν να έρθουν πιο κοντά στην πληροφορία με ένα κλικ.

Η πρώτη σύνδεση είναι γεγονός και ήδη συμβαίνει, στην πραγματική ζωή και στο δικό μας σπίτι, όχι στο κινηματογραφικό πανί. Οι νέοι «μυστικοί πράκτορες» είμαστε εμείς.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024