Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοπαιγμένη παράσταση

Κακοπαιγμένη παράσταση

Δεν πρόκειται να το πάρουμε το όσκαρ υποκριτικής. Οχι γιατί οι ηθοποιοί δεν είναι καλοί. Αλλά γιατί η παράσταση στήθηκε άθλια

Η Βουλή ήταν ανέκαθεν ένα θέατρο. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έχει γίνει σχεδόν… Μπρόντγουει. Ορθώς λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το βραβείο όσκαρ υποκριτικής για τον κ. Καμμένο.

Η αλήθεια είναι ότι στο πολιτικό θέατρο όλα επιτρέπονται. Ακόμη και αυτή η παράσταση που ζήσαμε το Σάββατο για το μείζον θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια και της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Επρεπε να κατατεθεί μια τέτοια πρόταση για να μάθουμε από την ελληνική κυβέρνηση τι ακριβώς συμβαίνει με το Μακεδονικό. Επρεπε να γίνει όλο αυτό το κοινοβουλευτικό… μακελειό για να έρθει ο κ. Κοτζιάς με έγγραφα που έσπευσε να αποχαρακτηρίσει διότι ήταν απόρρητα, προκειμένου να κατηγορήσει τους άλλους για τη διαπραγμάτευση που έκαναν.

Επρεπε να δώσουμε την ευκαιρία στους χρυσαυγίτες να κάνουν το φασιστικό σόου τους, για να μπορέσουμε να δούμε τι επιτέλους ισχύει με τις ημέρες που έρχονται στις σχέσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Γιατί δηλαδή όλη αυτή η «γνώση», έστω και ως παρελκυστική τακτική, να έρχεται στη Βουλή μέσα σε μια μεγαλειώδη παράσταση, με ρόλους, αστεία, σοβαρά, πρωταγωνιστές και κομπάρσους;

Γιατί δηλαδή σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην έκανε μια εκτενή ενημέρωση, αλλά περίμενε να κλείσει τη συμφωνία, να την δώσει μετά από 24 ώρες και να γίνει συζήτηση στη Βουλή ούτε καν δύο ημέρες;

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχουμε; Δεν μπορούσαμε να έχουμε; Το ζητούσε ο Καμμένος πριν από μερικούς μήνες; Ζητούσε ακόμη και δημοψήφισμα. Γιατί δεν πάει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα για ένα τόσο κρίσιμο θέμα και απλά επιλέγει να «σέρνει» το θέμα επί μήνες;

Ο λόγος είναι απλός. Διότι είναι μια κακή συμφωνία η οποία έγινε στο «πόδι». Και γιατί οι κ. Τσίπρας και Καμμένος θα βρεθούν μπροστά στην αναγκαιότητα να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί κάνουν αυτή τη συμφωνία.

Και βεβαίως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις κωλοτούμπες τους και να θυμηθούν τι έλεγαν και πόσο υποκριτικά λειτουργούν σήμερα.

Αν, λοιπόν, η Βουλή έχει γίνει Μπρόντγουει και η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος είναι υποψήφιοι για όσκαρ, δυστυχώς η Ελλάδα δεν θα το πάρει. Χαμένη θα βγει διότι πρόκειται για μια κακοστημένη, κακοπαιγμένη παράσταση η οποία δεν προσφέρει τίποτε στη χώρα. Αντιθέτως αφαιρεί πολιτικό, διπλωματικό, εθνικό κεφάλαιο.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024