Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιώσετε τη σοκολάτα σαν επαγγελματίες σεφ

Λιώσετε τη σοκολάτα σαν επαγγελματίες σεφ

Αν έχετε προσπαθήσει να λιώσετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες, διαβάστε πώς είναι ο «επαγγελματικός» τρόπος

Σε αρκετά γλυκά υπάρχει η σοκολάτα σε υγρή μορφή, αλλά πολλές φορές το λιώσιμο της κουβερτούρας μπορεί να μην σας πετύχει.

Δείτε με ποιον εύκολο τρόπο θα πετύχετε το μπεν μαρί και θα απογειώσετε κάθε συνταγή σας.

Η θερμοκρασία θα πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά και η σοκολάτα να μην έρχεται σε επαφή με την πηγή της θερμότητας.

Γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείσετε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και ένα μεγαλύτερο μπολ, ούτως ώστε η βάση του να μην έρχεται σε επαφή με το νερό, ώστε να λιώνει από τον ατμό και όχι από το καυτό νερό.

Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τη με μια μαρίζ. Λίγο πριν λιώσει τελείως η σοκολάτα, απομακρύνετέ την από τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε, με προσοχή γιατί αν πέσει νερό, θα σφίξει η σοκολάτα.

Καλό θα είναι να μεταφέρετε τη σοκολάτα σε ένα άλλο μπολ, με θερμοκρασία δωματίου.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024