Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντούμα: Στοιχεία για «σκηνοθετημένο» βίντεο θα παρουσιάσει η Μόσχα

Ντούμα: Στοιχεία για «σκηνοθετημένο» βίντεο θα παρουσιάσει η Μόσχα

Η Ρωσία προτίθεται να παρουσιάσει στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων μάρτυρες από τη Συρία που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο της οργάνωσης «Λευκά κράνη» περί της δήθεν επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα

Η Ρωσία προτίθεται να παρουσιάσει στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) μάρτυρες από τη Συρία που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο της οργάνωσης «Λευκά κράνη» περί της δήθεν επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση της στην σελίδα της στο Τwitter η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ.

Όπως διευκρίνισε η μόνιμη ρωσική αντιπροσωπεία, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Αρχικά, θα ενημερωθούν τα μέλη του ΟΑΧΟ, ενώ στη συνέχεια θα επακολουθήσει συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή μαρτύρων από την Συρία.

Στην ύπαρξη μαρτύρων είχε αναφερθεί κατά την διάρκεια ομιλίας του στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού στις 16 Απριλίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ, Αλεξάντρ Σούλγκιν.

Σύμφωνα με τον Σούλγκιν, οι ρώσοι εμπειρογνώμονες που πραγματοποίησαν έρευνα στην πόλη Ντούμα δεν εντόπισαν καμία ένδειξη ότι έγινε χρήση χημικών όπλων. Ωστόσο, κατάφεραν να βρουν άτομα που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο, το οποίο είχε παρουσιασθεί ως αποδεικτικό στοιχείο της επίθεσης με χημικά όπλα που είχε γίνει στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Η βοήθεια στη Συρία στο επίκεντρο διάσκεψης της διεθνούς κοινότητας

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024