Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Βλακείας

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Βλακείας

Πόσο απέχουν από την πραγματικότητα τα χαριτωμένα ποστ που ανεβάζουν όλοι για την προστασία του πλανήτη...

Χθες Κυριακή 22 Απριλίου ο πλανήτης γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Ηταν μια ευκαιρία για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να ανεβάσουν χαριτωμένα ποστ για το πόσο σημαντική είναι η προστασία του και πόσο όμορφος είναι και πόσα υπέροχα είδη από το φυτικό και το ζωικό βασίλειο διαθέτει.

Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι θα έπρεπε να κρατάμε ένα 24ωρο σιωπής σε κάθε Παγκόσμια Ημέρα της Γης και να αναλογιζόμαστε την απύθμενη βλακεία μας, η οποία έχει ανοίξει τόσες πληγές στο όμορφο πρόσωπο του πλανήτη μας.

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο του ανελέητου πολέμου που έχουν κηρύξει οι άνθρωποι εναντίον της Γης δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Με περισσότερους από 8 εκατομμύρια τόνους πλαστικών να εισρέουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά από ψάρια.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι επιπτώσεις που έχουν οι αλλαγές που παρατηρούνται στα τεράστια ωκεάνια ρεύματα, όπως το Ρεύμα του Κόλπου, την αποδυνάμωση του οποίου αποδίδουν στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι τρομακτικές.

Η Γη βιώνει μια μαζική εξαφάνιση ειδών, ανάλογη με αυτή που είχε καταγραφεί την εποχή που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.

Το 41% των αμφίβιων και το 1/3 των θηλαστικών σε ολόκληρο τον πλανήτη κινδυνεύουν από εξαφάνιση.

Ο πληθυσμός των αφρικανικών ελεφάντων το 2017 έφτασε τις 415.000 από 526.000 που ήταν το 2007.

Τροπικά δάση αποψιλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να γίνουν καλλιεργήσιμα εδάφη, στερώντας τον πλανήτη και τα πλάσματά του από το πολύτιμο οξυγόνο.

Βιομηχανικά ατυχήματα, κηλίδες πετρελαίου, διαρροές τοξικών ουσιών στο περιβάλλον και χίλιοι άλλοι εφιάλτες βγαλμένοι από τον πιο βαθύ κύκλο της κόλασης του Δάντη αποτελούν πλέον καθημερινά σχεδόν φαινόμενα.

Αστικοί και προαστιακοί ιστοί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης εξαπλώνονται σαν καρκινικά κύτταρα με ανεξέλεγκτη ταχύτητα.

Οπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα αντικρίζει αποκρουστικές εικόνες καταστροφής, εξαφάνισης, υποβάθμισης, μόλυνσης και ρύπανσης.

Εκατομμύρια τόνοι δραστικών χημικών ουσιών απελευθερώνονται στο περιβάλλον με τη μορφή φυτοφαρμάκων κι ύστερα βρίσκουν το δρόμο για το πιάτο μας και το στομάχι μας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι άνθρωποι είμαστε ο καρκίνος πάνω στη Γη γι αυτό και πολλοί από εμάς πεθαίνουμε τελικά από καρκίνο.

Χωρίς μέτρο, χωρίς αιδώ καταστρέφουμε το σπίτι μας, χωρίς να μας νοιάζει τίποτα για το αύριο.

Γι αυτό θα πρότεινα η Παγκόσμια Ημέρα της Γης να μετονομαστεί σε Παγκόσμια Ημέρα της Ανθρώπινης Βλακείας.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024