Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξι λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν αγαπάτε το τρέξιμο

Έξι λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν αγαπάτε το τρέξιμο

Όσο κι αν αγαπάτε το τρέξιμο, οφείλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας από έξι μεγάλα λάθη

Το τρέξιμο είναι η απόλυτη cardio άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα. Τα οφέλη του στο σώμα μας είναι πολλά, αλλά υπάρχουν και μερικοί κίνδυνοι που κρύβει και πολλοί από εμάς τείνουμε να παραβλέπουμε ή να υποτιμούμε. Είναι καιρός όμως να γίνουμε πιο προσεκτικοί και να κάνουμε το τρέξιμο μας μια διασκεδαστική κι ευχάριστη διαδικασία, χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα.

Η μανία μας να ξεκινήσουμε το τρέξιμο και να «σπάσουμε» τα χρονόμετρα, είναι συχνά ο λόγος που αγνοούμε την απαραίτητη προθέρμανση. Τουλάχιστον 10 με 20 λεπτά θα πρέπει να ζεστάνετε το σώμα σας με διατάσεις σε όλο σας το σώμα και ελαφρύ τρεξιμάτακι, ώστε να μειώσετε τα ενδεχόμενα τραυματισμού.

Μη παραλείψετε την ενδυνάμωση των μυών σας. Το τρέξιμο πρέπει να συνδυαστεί με λίγα βάρη. Η ολική ενδυνάμωση του σώματος με τα βάρη θα βοηθήσει την καλύτερη στήριξη των ιστών στους μύες, άρα και το σωστό χτίσιμο του σώματος, ώστε να αποκτήσει αντοχή και δύναμη ταυτόχρονα.

Δώστε έμφαση στα αθλητικά παπούτσια που φοράτε όταν τρέχετε. Μην επενδύσετε σε μοντέλα παπουτσιών που έχουν απλώς ένα στυλάτο σχεδιασμό. Αντιθέτως, προσπαθήστε να βρείτε το παπούτσι που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και η τεχνολογία του θα απορροφά τους κραδασμούς, ώστε να μην τραυματίσετε τα γόνατά σας.

Το νερό είναι το δεύτερο «αξεσουάρ» που χρειάζεστε μαζί σας μετά το ζευγάρι των αθλητικών σας παπουτσιών. Καταναλώστε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της κούρσας σας, προκειμένου να αποφύγετε την αφυδάτωση. Μην αγνοείτε τις ανάγκες του οργανισμού σας για ενυδάτωση, γιατί αυτό θα σας προκαλέσει ζαλάδα.

Ένας μικρός τραυματισμός, όσο μικρός και αντιμετωπίσιμος κι αν φαίνεται, δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητος σε καμία περίπτωση. Η αδιαφορία για ένα μικροτραυματισμό και η επιβάρυνση του με το τρέξιμο, δε θα αργήσει να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο και σοβαρότερο τραυματισμό. Φροντίστε να αντιμετωπίσετε το τραυματισμό σας πλήρως και μετά θα έχετε όλο το χρόνο για να επαναφέρετε την αγαπημένη σας συνήθεια στην καθημερινότητά σας.

Ακούστε τις ανάγκες του σώματος σας. Η υπερβολική άσκηση θα σας προκαλέσει σίγουρα εξάντληση. Όσο κι αν αγαπάτε το τρέξιμο, η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική για την υγεία του σώματος σας. Σεβαστείτε λοιπόν τα μηνύματα που σας στέλνει και αφήστε μια μέρα κενή, χωρίς την αθλητική σας συνήθεια.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024