Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Κηλαηδόνη: «Αγαπώ και θαυμάζω ιδιαιτέρως τη μουσική του πατέρα μου»

Μαρία Κηλαηδόνη: «Αγαπώ και θαυμάζω ιδιαιτέρως τη μουσική του πατέρα μου»

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

H Μαρία Κηλαηδόνη εκτός από κόρη δυο μεγάλων μας καλλιτεχνών, του Λουκιανού Κηλαηδόνη και της Άννας Βαγενά, είναι μια φρέσκια και ταλαντούχα μουσικός που έχει ξεκινήσει να χαράσσει τη δική της μουσική πορεία. Για τις μουσικές της επιρροές, η Μαρία μας αναφέρει στη συνέντευξή της στο in.gr: «Οι επιρροές μου είναι πολλές, καθώς και τα μουσικά είδη που έχω ακούσει ανά περιόδους. Στην παρούσα φάση πάντως είναι κυρίως ακούσματα από την αμερικάνικη folk και country σκηνή, χωρίς αυτό να είναι αποκλειστικό».

Μεγάλωσες σε μια καλλιτεχνική οικογένεια. Με δυο διάσημους γονείς που ο καθένας έχει γράψει τη δική του προσωπική ιστορία σε και υποκριτική. Μπήκες ποτέ στο δίλημμα ποιους από τους δυο δρόμους να διαλέξεις (της μουσικής ή της υποκριτικής);
«Η μουσική είναι κάτι που πάντα υπήρχε φυσικά στη ζωή μου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το θέατρο το εκτιμώ και μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ενδιαφέρουσες παραστάσεις αλλά πότε δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου εκεί.»

Η ενασχόλησή σου με την Τέχνη θεωρείς πώς ήταν μονόδρομος; Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά έχεις εργαστεί και ως κοινωνική λειτουργός-ψυχοθεραπεύτρια;
«Έχω σπουδάσει κοινωνική εργασία και εργάζομαι ακόμα ως κοινωνική λειτουργός. Έχω επίσης κάνει σπουδές πάνω στη ψυχοθεραπεία. Οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ενασχόληση μου με την τέχνη κάθε άλλο παρά μονόδρομος είναι.»

Μαρία, μίλησέ μας για τις δικές σου μουσικές επιρροές, σύστησέ μας εσύ η ίδια τη νέα και ανερχόμενη μουσικό Μαρία Κηλαηδόνη.
«Οι επιρροές μου είναι πολλές, καθώς και τα μουσικά είδη που έχω ακούσει ανά περιόδους είναι πολλά. Κατά βάση όμως άκουγα πάντα μουσικές που εγώ θεωρώ πως έχουν συναίσθημα. Στην παρούσα φάση πάντως είναι κυρίως ακούσματα από την αμερικάνικη folk και country σκηνή, χωρίς αυτό να είναι αποκλειστικό. Παρ’όλ’αυτά, τα τραγούδια που γράφω εδώ και λίγο διάστημα είναι με ελληνικό στίχο.»

Πόσο σε έχει επηρεάσει στα δικά σου μουσικά βήματα η μουσική του μπαμπά Λουκιανού;
«Σίγουρα πολύ. Αγαπώ και θαυμάζω ιδιαιτέρως τη μουσική του πατέρα μου.»

Πώς ένιωσες όταν τραγούδησες πρώτη φορά επαγγελματικά με τον πατέρα σου επί σκηνής;
«Ήταν μια πολύ όμορφή και συγκινητική εμπειρία. Κάθε φορά είναι.»

Οι γονείς σου Άννα Βαγενά και Λουκιανός Κηλαηδόνης, σου δίνουν συμβουλές για τις επιλογές σου στη μουσική διαδρομή που ξεκινάς;
«Ναι, με ένα σωστό μέτρο πάντα. Στο βαθμό δηλαδή που δεν παρεμβαίνουν στο δικό μου προσωπικό κομμάτι.»

Όταν τους ανακοίνωσες ή τους έδειξες πως θα ακολουθήσεις και εσύ το δρόμο της Τέχνης πώς αντέδρασαν, ήταν θετικοί σε αυτό;
«Οι γονείς μου καθ’όλη τη διάρκεια τη ζωής μου, και σε εμένα και στην αδελφή μου τη Γιασεμί, μας έδωσαν τον χώρο που χρειαζόμασταν στο να εξελιχθούμε σε αυτό που οι ίδιες θέλαμε. Έτσι οποιαδήποτε συνειδητοποιημένη επιλογή και να κάναμε στη ζωή μας, είμαι σίγουρη ότι μας υποστήριζαν σε αυτή.»

Ωστόσο και η αδερφή σου Γιασεμί έχει πάρει καλλιτεχνικό δρόμο και συγκεκριμένα το θεατρικό. Μοιράστηκε ισάξια η οικογένεια ανάμεσα στις δυο Τέχνες. Πόσο εύκολο είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά μέσα σε μια οικογένεια καλλιτεχνών και πόσο ανεπηρέαστα μπορούν να μείνουν εντέλει;
«Εγώ μπορώ να μιλήσω για τη δική μας οικογένεια, η οποία θεωρώ ότι ήταν και είναι αρκετά ισορροπημένη παρ’ ότι καλλιτεχνική! Τώρα σχετικά με το αν κανείς θα μείνει ανεπηρέαστος από την επαγγελματική ταυτότητα τον γονιών του είναι ένα ζήτημα που είναι τελείως προσωπικό και που έτσι κι αλλιώς συναντάται σε όλα τα επαγγέλματα, καλλιτεχνικά και μη.»

Νιώθεις μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερη ευθύνη στις πλάτες σου ως κόρη δυο αξιόλογων καλλιτεχνών, ώστε κατ’ επέκτασιν να αποδείξεις την αξία σου καλλιτεχνικά;
«Αυτό είναι σίγουρα ένα θέμα που με έχει απασχολήσει αρκετά. Στο ξεκίνημα του καθενός, σε όποιον χώρο κι αν είναι, πάντα υπάρχει αναπόφευκτα η σύγκριση με τους επιτυχημένους άλλους. Όταν αυτοί οι άλλοι τυχαίνει αν είναι οι γονείς σου, τότε σίγουρα αυτό είναι πιο δύσκολο. Παρ’όλ’αυτά έχω το σπουδαίο παράδειγμα της αδερφής μου η οποία στην έως τώρα σταδιοδρομία της ως ηθοποιός έχει αποδείξει τη μεγάλη της καλλιτεχνική αξία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι κόρη των γονιών μας. Έτσι λοιπόν ελπίζω να συμβεί μελλοντικά και με εμένα.»

Δώσε μας μια μικρή γεύση για αυτά που θα μας παρουσιάσετε στο Ρυθμός Stage, την Πέμπτη 26/3 παρέα με τον Πάνο Μπίρμπα.
Με τον Πάνο, τον οποίο είχα την μεγάλη χαρά να γνωρίσω πριν μερικούς μήνες και να συνεργαστούμε σε αρκετές ζωντανές εμφανίσεις μας ως τώρα, θα παρουσιάσουμε δικά μας κομμάτια καθώς και διασκευές της αμερικάνικης folk και country κυρίως σκηνής. Είναι ένας συνδυασμός τρυφερών, μελαγχολικών αλλά και χαρούμενων τραγουδιών. Το πρόγραμμα αυτό, με κάποιες ίσως διαφορές, παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο σε εβδομαδιαία βάση στο Nixon Bar και έχει πάει πολύ καλά ως τώρα.»

Μαρία, τι προσδοκίες έχεις για τα προσωπικά σου μουσικά μονοπάτια και ποιο όνειρό σου εύχεσαι να πραγματοποιηθεί;
«Ελπίζω ότι, μόλις μπορέσω να βρω λίγο χρόνο και ηρεμία, θα προχωρήσω κάποιες ιδέες μου και θα συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός τραγουδιών ώστε να μπορέσει να βγει ένα δισκάκι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί μέσα στον επόμενο χειμώνα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε…»

Τι είναι αυτό που λέει συχνά η Μαρία στη… Μαρία;
«Να μην αγχώνεται για πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει και να εκτιμά καθημερινά τη ζωή.»


entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024