Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Θα διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ – Την Τρίτη θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισής του στις 21 Μαΐου
Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας (15/6) ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μετά την αναίρεση το βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.
Ο καταδικασθείς σε 17 φορές ισόβια ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα εξήλθε της οικίας του κρατώντας μία βαλίτσα και επιβιβάστηκε σε ταξί το οποίο συνόδευαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ.

Έφτασε Κορυδαλλό, αλλά… έφυγε
Λίγη ώρα αργότερα, έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να επιστρέψει στη ΓΑΔΑ, όπου και θα κρατηθεί απόψε και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.
Η στιγμή που ο Γιωτόπουλος επιστρέφει στον Κορυδαλλό
Νωρίτερα, το Ε΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αναίρεσε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Εφετείου Πειραιά που πρόσφατα αποφάσισε την αποφυλάκισή του. Αυτό σήμαινε ότι πρέπει να επιστρέψει άμεσα στη φυλακή.
Μετά την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σοφοκλή Λογοθέτη να μελετήσει το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Εφετείου Πειραιά.
Ο Σοφοκλής Λογοθέτης αφού μελέτησε τη δικογραφία έκρινε ότι κακώς αποφυλακίστηκε ο ηθικός αυτουργός των δολοφονιών της «17 Νοέμβρη» διότι δεν έχει εκτίσει όπως προβλέπει ο νόμος το σύνολο της προβλεπόμενης ποινής που είναι 25 χρόνια, αλλά δεν πληρούνται ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του πολυισοβίτη και έτσι άσκησε αναίρεση στο επίμαχο βούλευμα.
Η πρόσφατη αποφυλάκιση του Γιωτόπουλου μετά από 24 χρόνια κράτησης ήταν η πέμπτη κατά σειρά προσπάθειά του για αποφυλάκιση, ενώ είχε προηγηθεί αρνητική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, του δικαστικού συμβουλίου του πρώτου βαθμού και αρνητική πρόταση του εισαγγελέα που εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Πειραιά.
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνελήφθη το 2002, όταν ξεκίνησε η εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» και παρέμεινε κρατούμενος, ενώ ουδέποτε δήλωσε μεταμέλεια για τις πράξεις του, ούτε αποδέχθηκε ότι υπήρξε ο ηθικός αυτουργός των στυγερών δολοφονιών της οργάνωσης για τις οποίες και καταδικάστηκε.
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αναμένεται να παραμείνει ακόμη ένα έτος στις φυλακές, έως ότου συμπληρώσει 25 χρόνια κράτησης. Εκτός του Γιωτόπουλου παραμένουν κρατούμενοι, εκτίοντας πολυετείς ποινές ισόβιας κάθειρξης, και άλλα καταδικασθέντα μέλη της «17 Νοέμβρη», μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κουφοντίνας και οι αδελφοί Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός.
Δείτε φωτογραφίες από την επιστροφή του Γιωτόπουλου στη φυλακή

- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442