Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Σε εξέλιξη οι έρευνες στο Blue Star 2 που κατέπλευσε στο Λαύριο μετά από απειλή για βόμβα – Ταλαιπωρία για 1.050 επιβάτες

Σε εξέλιξη οι έρευνες στο Blue Star 2 που κατέπλευσε στο Λαύριο μετά από απειλή για βόμβα – Ταλαιπωρία για 1.050 επιβάτες

Ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Λιμενικού Σώματος μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών, πραγματοποιεί εξονυχιστική έρευνα σε όλους τους χώρους του πλοίου Blue Star 2 στο Λαύριο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Προς διενέργεια ελέγχου από πυροτεχνουργούς, κατόπιν καταγγελίας για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, το πλοίο Blue Star 2 που είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με 952 επιβάτες και 98μελές πλήρωμα για τα Δωδεκάνησα, ελλιμενίστηκε στο Λαύριο.

Το πλοίο αναχώρησε με 40 λεπτά καθυστέρηση από τον Πειραιά προς Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

Σε ΑΤ στα Ιωάννινα η καταγγελία

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, από το Αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων έγινε γνωστό ότι υπάρχει καταγγελία για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και αποφασίστηκε η παρέκκλιση στο Λαύριο.

Στο λιμάνι του Λαυρίου σήμανε συναγερμός και αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις των Aρχών.

Στην είσοδο του λιμένα έχει στηθεί μπλόκο από το Λιμενικό Σώμα και δεν επιτρέπεται σε κανέναν η διέλευση, ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες

​Έξω στην προβλήτα έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες επιβάτες με τις αποσκευές τους, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά και κατοικίδια, οι οποίοι περιμένουν μέσα στην αγωνία. Η ανησυχία είναι διάχυτη, ενώ αρκετοί από τους ταξιδιώτες εκτιμούν ότι ο έλεγχος είναι τόσο εξονυχιστικός που ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με το Λιμενικό ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών, πραγματοποιεί εξονυχιστική έρευνα σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν αφού πρώτα εκκενώθηκε το πλοίο από τους 1.050 επιβάτες και πλήρωμα.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
Cookies