Πέμπτη 02 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Πού έπεσε η περισσότερη βροχή – 50 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 80 mm

Πού έπεσε η περισσότερη βροχή – 50 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 80 mm

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά και Εύβοια, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Επτάνησα, Κυκλάδες και σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν το διήμερο της Τετάρτης 1ης Απριλίου και της Πέμπτης 2 Απριλίου έως και τις 10:00, στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, όπως παρουσιάζεται στον χάρτη χωρικής κατανομής της βροχόπτωσης, καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια, στη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στα Επτάνησα, στις Κυκλάδες, στη Ρόδο και σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 50 σταθμοί (περίπου το 9% του συνόλου) κατέγραψαν ύψη βροχής μεγαλύτερα των 80 mm*, ενώ το μεγαλύτερο συνολικό ύψος βροχής, για το προαναφερόμενο διήμερο, καταγράφηκε στον Έμπωνα Ρόδου και έφτασε τα 167 mm.

Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 m2 ή 1 τόνος νερού σε ένα στρέμμα.

Δείτε το χάρτη του Meteo:

Χωρική κατανομή βροχόπτωσης από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr για το διήμερο 01-02/04/2026 έως τις 10:00

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Απριλίου 2026
Απόρρητο