
Ιράν: Για πρώτη φορά ο Αραγτσί αναφέρεται σε απευθείας επικοινωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Ο Αμπάς Αραγτσί αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, σε απευθείας επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει πως βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις».
Η κυβέρνηση του Ιράν δεν έχει πάρει ακόμη καμιά απόφαση για το εάν θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, τόνισε χθες Τρίτη ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ (φωτογραφία, επάνω), ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε τη δυσπιστία της Τεχεράνης:
«Δεν βλέπουμε τιμιότητα» στην άλλη πλευρά, δηλώνει ο Αραγτσί, «το επίπεδο της εμπιστοσύνης βρίσκεται στο μηδέν»
«Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στο ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα φέρουν αποτελέσματα. Το επίπεδο της εμπιστοσύνης βρίσκεται στο μηδέν». Εξήγησε πως «δεν βλέπουμε τιμιότητα» στην άλλη πλευρά.
Η Τεχεράνη θα αποδεχόταν μόνο τον πλήρη τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή και όχι κατάπαυση του πυρός που θα προέβλεπε μόνο την αναστολή των επιθέσεων εναντίον του Ιράν, είπε ακόμη ο κ. Αραγτσί, προφανώς αναφερόμενος στον Λίβανο, όπου το Ισραήλ ενεπλάκη στις αρχές Μαρτίου σε νέο πόλεμο με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολά, που πρόσκειται στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, σε απευθείας επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση. Εξήγησε ότι ανταλλάσσει μηνύματα με τον ειδικό απεσταλμένο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Στιβ Γουίτκοφ.
Μηνύματα με Γουίτκοφ
«Λαμβάνω μηνύματα από τον Γουίτκοφ απευθείας, όπως προηγουμένως», όμως «αυτό δεν σημαίνει πως βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο Αμπάς Αραγτσί σημείωσε ακόμη πως η ιρανική κυβέρνηση ούτε απάντησε στην πρόταση 15 σημείων που μεταδόθηκε ότι έκανε η Ουάσιγκτον, ούτε υπέβαλε δική της αντιπρόταση.
«Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός (της Ουάσιγκτον) για διαπραγματεύσεις με οποιονδήποτε στο Ιράν», επέμεινε.
Πηγή: ΑΠΕ
- Βόλος: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για απάτη – Ήταν έτοιμοι να αρπάξουν 10.000 ευρώ από ηλικιωμένη
- Οι πρώτες στιγμές του Ρόκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (vids)
- Εγκλήματα πολέμου χαρακτηρίζουν οι χώρες του Κόλπου τις επιθέσεις του Ιράν σε πολιτικές υποδομές
- Τσιτσιπάς: «Θέλω να βγω και να κάνω το καλύτερο στον τελικό, θα είναι μια μεγάλη μάχη»
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή



