Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης: «Ο Οδοντωτός πρέπει να σφυρίξει ξανά με ασφάλεια»
Συνάντηση της ηγεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ασφαλή επαναλειτουργία των δρομολογίων του Οδοντωτού.
Η συντομότερη και ασφαλής επαναλειτουργία του ιστορικού Οδοντωτού τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ της Πολιτείας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης που αναφέρει:
«Σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συμφωνήσαμε να περάσουμε σε πράξεις και χειροπιαστές λύσεις.
Για την άμεση επαναλειτουργία του ιστορικού μας τρένου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει δράση.
Ενώνουμε δυνάμεις: Προχωράμε άμεσα στη σύσταση επιτροπής με τους συναρμόδιους φορείς για την οργάνωση και εκπόνηση μελέτης, με μοναδικό στόχο τη συντομότερη δυνατή επαναλειτουργία του ιστορικού μας Οδοντωτού.
Προτείναμε λύσεις: Καταθέσαμε στο τραπέζι ολοκληρωμένες προτάσεις για την άμεση εκπόνηση της απαραίτητης γεωλογικής μελέτης.
Βάζουμε τους πόρους: Ανταποκριθήκαμε αμέσως στο αίτημα του Υπουργείου, αναλαμβάνοντας πλήρως τη χρηματοδότηση της μελέτης» αναφέρει η ανάρτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη και προσθέτει ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια:
«Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια, αλλά δεν δεχόμαστε και την αδράνεια. Ο τόπος μας χρειάζεται τον Οδοντωτό ενεργό. Κοστίζει στην τοπική οικονομία των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας κάθε μέρα που το τρένο μένει ακινητοποιημένο».
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»