
Σύνοδος G7: Η Γαλλία «άλλαξε με ευγένεια τις ημερομηνίες» για να ληφθεί υπόψη «η ατζέντα του Τραμπ»
Οι ημερομηνίες της συνόδου G7 άλλαξαν καθώς ο Τραμπ οργανώνει στις 14 Ιουνίου αγώνα μικτών πολεμικών τεχνών στον Λευκό Οίκο λόγω των γενεθλίων του και δεν θα μπορούσε να παρευρευθεί.
Η Γαλλία «άλλαξε με ευγένεια τις ημερομηνίες» της προσεχούς συνόδου κορυφής της G7 «για να ληφθεί υπόψη η ατζέντα» του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες Παρασκευή υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο (φωτογραφία, επάνω, του Reuters/Wolfgang Rattay).
Ο αξιωματούχος αντιδρούσε σε μια πληροφορία του ιστότοπου Politico, σύμφωνα με την οποία η σύνοδος κορυφής, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14-16 Ιουνίου, μετατέθηκε και θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου.
«Αλλαξαν με ευγένεια τις ημερομηνίες για να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου»
Ο αμερικανός πρόεδρος οργανώνει στις 14 Ιουνίου, την ημέρα των 80ών γενεθλίων του, έναν αγώνα μικτών πολεμικών τεχνών στον Λευκό Οίκο.
«Καθώς είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, οι εταίροι μας θεώρησαν απαραίτητη τη συμμετοχή του προέδρου Τραμπ στη σύνοδο κορυφής της G7.
»Αλλαξαν με ευγένεια τις ημερομηνίες για να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
«Η ημερομηνία της συνόδου κορυφής είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με το σύνολο των εταίρων μας της G7», σχολίασε το Ελιζέ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Βρετανία συγκροτούν την «Ομάδα των Επτά».
Διαταράχθηκε…
Κάθε χώρα οργανώνει εκ περιτροπής τις υπουργικές συναντήσεις και τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Το σχήμα αυτό διαταράχθηκε από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, η οποία κλόνισε βαθιά τις παραδοσιακές συμμαχίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Υποψία σκανδάλου στα προγράμματα κατάρτισης – Το έργο στις φυλακές που τροποποιήθηκε και τα κέντρα που αποκλείστηκαν
- Λαϊκές αντιδράσεις στη Βολιβία – Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου
- Ο σκανδαλώδης έρωτας των Μάμι Βαν Ντόρεν και Στιβ Κόχραν
- Ζάκυνθος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης 22χρονου στο Ναυάγιο – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ισπανία: Ο πρώην πρωθυπουργός Φελίπε Γκονθάλεθ ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
- «Τσουνάμι» αλλαγών στη Μίλαν: Τέλος ο Αλέγκρι και άλλοι τρεις, υπ’ ατμόν ο Ιμπραΐμοβιτς!
