Χόφενχαϊμ – Μπάγερν Μονάχου 1-4: Χατ-τρικ Κέιν και 4Χ4 για τους Βαυαρούς
Ο Χάρι Κέιν πέτυχε τρία γκολ και η Μπάγερν διέλυσε με 4-1 τη Χόφενχαϊμ για το 4/4 στην Bundesliga. Εύκολες νίκες για Φράιμπουργκ και Μάιντς, «σεφτέ» για το Αμβούργο.
Το «τρένο» της Μπάγερν πέρασε και από την έδρα της Χόφενχαϊμ την οποία διέλυσε με 4-1 για την τέταρτη αγωνιστική της Bundesliga συνεχίζοντας χωρίς απώλειες στο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βαυαρούς ο Χάρι Κέιν που έκανε χατ-τρικ με δύο πέναλτι.
Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όπου κινδύνεψαν σε αρκετές περιπτώσεις να βρεθούν πίσω στο σκορ, αλλά ο Αγγλος φορ έδωσε τη λύση στο 44′, σκοράροντας μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47′) αξιοποίησε το πέναλτι που καταλογίστηκε για χέρι του Χαϊντάρι και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 77′, πάλι από την άσπρη βούλα, με τον Ολίσε να κερδίζει αυτή τη φορά την «εσχάτη των ποινών». Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 82′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσουφάλ, με τον Γκνάμπρι να διαμορφώνει στην εκπνοή το τελικό σκορ με απίθανο πλασέ.
Επιτέλους νίκη για το Αμβούργο, εύκολα τρίποντα για Μάιντς, Φράιμπουργκ
Την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία μετά από περίπου 7,5 χρόνια πανηγύρισε το Αμβούργο, που επικράτησε 2-1 της Χαϊντενχάιμ και την άφησε τελευταία και χωρίς βαθμό. Πρώτο «τρίποντο» φέτος και για τη Μάιντς, που πέρασε με το εμφατικό 4-1 από το Αουγκσμπουργκ, ενώ με το εξίσου εντυπωσιακό 3-0 νίκησε η Φράιμπουργκ στη Βρέμη τη Βέρντερ.
Στο ματς αυτό, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Νόα Ατουμπόλου νίκησε από τα 11 βήματα τον Σμιντ, φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές αποκρούσεις πέναλτι σε αγώνες πρωταθλήματος, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga.
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.