Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζήτησαν τη συνδρομή της Βουλής για την ιατρική εκκένωση της Γάζας – Η απάντηση Κακλαμάνη
Οι εκπρόσωποι του οργανισμού ανέλυσαν στον πρόεδρο της Βουλής τις δράσεις που έχουν αναλάβει ως σήμερα τονίζοντας τη διπλωματική βοήθεια, που χρειάζονται, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια
Τη συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να βρεθεί διπλωματική λύση στο κρίσιμο ζήτημα της ιατρικής εκκένωσης βαριά τραυματισμένων και σοβαρά ασθενών ατόμων από τη Γάζα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου, Νικήτα Κακλαμάνη, αντιπροσωπεία από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.
Η διευθύντρια του οργανισμού στη χώρα μας, Χριστίνα Ψαρρά και ο σύμβουλος ανθρωπιστικής δράσης, Αποστόλης Φωτιάδης ανέλυσαν στον πρόεδρο της Βουλής τις δράσεις που έχουν αναλάβει ως σήμερα τονίζοντας τη διπλωματική βοήθεια, που χρειάζονται, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για να φιλοξενηθούν και στην πατρίδα μας τραυματισμένα και σοβαρά ασθενή άτομα από τη Γάζα, που αριθμούν χιλιάδες.
Ευχαρίστησαν, μάλιστα, τον κ. Κακλαμάνη σχετικά με την πρόσφατη πρωτοβουλία του, ώστε να αναλάβει η Βουλή την ιατρική φροντίδα δέκα παιδιών από την Παλαιστίνη, όταν έρθουν στην Ελλάδα.
Η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
«Ήταν κάτι που μας έδωσε το έναυσμα, ώστε να έρθουμε εδώ και να ζητήσουμε τη συνδρομή σας» ανέφεραν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, ότι θα κάνει, ότι μπορεί για να διευκολύνει τη δράση του οργανισμού.
«Θα βρίσκομαι στη διάθεση σας για κάθε δυνατή βοήθεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442