
Ουκρανία: Κατά τον Ρούμπιο χρειάζεται «πολλή δουλειά ακόμη» για ενδεχόμενη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
«Σήμερα ήταν μια καλή ημέρα, όμως έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας», δηλώνει ο Μάρκο Ρούμπιο, αναφερόμενος στις συζητήσεις για ενδεχόμενη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο υπογράμμισε χθες Τετάρτη πως μένει να γίνει «πολλή δουλειά ακόμη» προτού οργανωθεί η ενδεχόμενη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, με κύριο σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία (στη φωτογραφία αρχείου του Mandel Ngan via Reuters, επάνω, ο Μάρκο Ρούμπιο).
«Απομένουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, κι ελπίζουμε να το καταφέρουμε…»
«Σήμερα ήταν μια καλή ημέρα, όμως έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας. Απομένουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, κι ελπίζουμε να το καταφέρουμε τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες ώρες, εβδομάδες ίσως», είπε ο υπουργός Εξωτερικών στο Fox Business, αφού ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο αμερικανός πρόεδρος είναι «ανοικτός» ως προς τη συνάντηση αυτή, όπως και για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη πως υπάρχει «καλή πιθανότητα να έχει συνάντηση πολύ σύντομα» με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χωρίς να διευκρινίσει πού, ή πότε.
Επιφυλάξεις
Δεν εκφράστηκε, ωστόσο, για την πιθανότητα να κλειστεί συμφωνία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, σημειώνοντας πως «μ’ έχει απογοητεύσει ήδη στο παρελθόν», προφανώς αναφερόμενος στον ρώσο ομόλογό του.
- Διακοπές: 10+1 χρήσιμες συμβουλές για ταξίδι με αυτοκίνητο
- Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες από τον καύσωνα
- Ολυμπιακός: Παράταση στην περίπτωση του Κόρι Τζόσεφ
- Δημήτρης Γιαννέτος: Από τη Θεσσαλονίκη στα Emmy 2026 – Κλούνεϊ, Ντέμι Μουρ, Ρονάλντο και το αμερικανικό όνειρο
- Live: Η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ «Με τους συνταξιούχους μαζί στο προσκήνιο» – Οι προτάσεις Ανδρουλάκη για συντάξεις και ασφαλιστικό
- Ολυμπιακός: «Τέλος» ο Κίναν Έβανς (pic)


