
Αργεντινή: Άνδρας κατηγορείται ότι σκότωσε και διαμέλισε πέντε ανθρώπους
Στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, όπου εντοπίστηκαν «οστά, αίμα, κομματάκια δέρματος» και ακόμη «ανθρώπινη μύτη», εξήγησε στο AFP ο γενικός εισαγγελέας στη Χουχούι, της Αργεντινής
Ποινική δίωξη σε άνδρα ο οποίος φέρεται να σκότωσε και διαμέλισε στο σπίτι του τουλάχιστον πέντε ανθρώπους άσκησε η δικαιοσύνη της Αργεντινής.
Ο ύποπτος, 37 ετών, αντιμετωπίζει δίωξη για «ανθρωποκτονίες» κατά συρροή «με επιβαρυντικές περιστάσεις», καθώς επέδειξε «ιδιάζουσα βαναυσότητα». Έχει πλέον προφυλακιστεί.
Η έρευνα αφορά δολοφονίες τουλάχιστον πέντε ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί. Έπειτα από αναλύσεις υλικού προερχόμενου από συστήματα παρακολούθησης, επικεντρώθηκε στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, όπου εντοπίστηκαν «οστά, αίμα, κομματάκια δέρματος» και ακόμη «ανθρώπινη μύτη», εξήγησε στο AFP ο γενικός εισαγγελέας στη Χουχούι, ο Σέρχιο Λέγιο Σάντσες.
Στο ακίνητο που ερευνήθηκε, έφηβος 16 ετών, που παρουσιάστηκε ως ανιψιός του ιδιοκτήτη, φέρεται να είπε σε αστυνομικούς «θέλω να μιλήσω, θέλω να πω τι έγινε», σύμφωνα με τον εισαγγελέα που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση, τον Γκιγιέρμο Μπέγιερ, που μίλησε στο μέσο ενημέρωσης A24.
Ανέφερε πως ο θείος του «έβγαινε τις Παρασκευές μετά το μεσημέρι κι επέστρεφε το βράδυ με διάφορους ανθρώπους. Κατά τα φαινόμενα τους πρόσφερε δουλειά και κατόπιν τους προσκαλούσε να πιούν κάτι στο σπίτι του».
«Έφευγα επειδή ήξερα ότι (…) γίνονταν άσχημα πράγματα. Τους ξυλοκοπούσε, τους σκότωνε, τους έκοβε κομμάτια, τους έκαιγε και τους πέταγε έξω μέσα σε σακούλες σκουπιδιών», είπε το παιδί.
Κατά τον κ. Λέγιο Σάντσες, τα θύματα «ήταν άνθρωποι περιθωριοποιημένοι, άστεγοι, περιφερόμενοι στους δρόμους» και στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι.
Η έρευνα επικεντρώνεται σε αυτό το στάδιο στην «ανάλυση των υποτιθέμενων ανθρώπινων υπολειμμάτων» και στη «συγκέντρωση βιολογικού υλικού από συγγενείς των αγνοουμένων για να γίνουν συγκρίσεις» DNA, εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας.
- Βιολάντα: Διάβρωση του αγωγού προπανίου από λάθος τοποθέτηση δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ
- Χρήστος Χριστοδούλου για Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ηγετική μορφή και είμαι σίγουρος ότι πετύχει»
- Κουντούρης: «Μια μεγάλη δικαίωση για τον Ολυμπιακό, τους αθλητές και τους προπονητές του»
- Άρια Παπανικολάου: «H συμμετοχή μου στη νέα ταινία του Μπραντ Πιτ ήταν εμπειρία»
- Γιάννης Παναγόπουλος: Η πρώτη του αντίδραση στην έφοδο του «ελληνικού FBI» στο σπίτι και το γραφείο του
- «Ήταν πάντοτε ειλικρινής, ίσιος, όχι ψεύτης» – Πώς αναπτύχθηκε η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


