Αναστάτωση σημειώθηκε σε συρμό του μετρό που είχε κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με έναν άνδρα αραβικής καταγωγής να επιτίθεται σε Γερμανό τουρίστα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και επιτέθηκε στον άλλον άνδρα χωρίς κάποια αιτία. Το περιστατικό συνέβη περί τις 16:40.
Έγκληση από τη ΣΤΑΣΥ
Ως αποτέλεσμα ο συρμός του μετρό ακινητοποιήθηκε, στον σταθμό «Νομισματοκοπείο», και επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου, όπου επρόκειτο να μεταβεί στέλεχος της ΣΤΑΣΥ για κατάθεση έγκλησης για παρακώλυση συγκοινωνίας.
Ο Γερμανός δεν επιθυμούσε να μεταβεί σε νοσοκομείο ούτε να υποβάλλει μήνυση κατά του άνδρα. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης δημιουργήθηκαν καθυστερήσεις στις διελεύσεις των συρμών.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.