Ρήξη Λανουά-διαιτητών με το… καλημέρα
Με γραπτή δήλωσή του ο Λανουά ρίχνει την ευθύνη στους διαιτητές για το ναυάγιο στις γραπτές εξετάσεις
«Δουλεύουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό», είναι η απάντηση του προέδρου της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά και μάλιστα με γραπτή δήλωση ως απάντηση στη φημολογία για το τι φταίει για το ναυάγιο στις γραπτές εξετάσεις των διαιτητών και των βοηθών της Super League 2 που ανήκουν στις ποδοσφαιρικές ενώσεις της βορείου Ελλάδας, στο σεμινάριο που διεξάγεται στην Ξάνθη. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην έγιναν γνωστά όμως η αποτυχία είναι άνευ προηγούμενου. Αρκετοί, δυστυχώς οι περισσότεροι, έκαναν από οκτώ και πάνω λάθη στις 20 ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν στους κανονισμούς.
Ο Λανουά και κατ’ επέκταση η ΚΕΔ επέστρεψαν το μπαλάκι των ευθυνών στους διαιτητές. Η γραπτή δήλωση του Λανουά είναι αποτέλεσμα της φημολογίας ότι τάχα δεν ήταν σωστή η μετάφραση, δήθεν οι ερωτήσεις ήταν εκτός της ύλης που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα, ειδικά για τους διαιτητές και τους βοηθούς. Με άλλα λόγια οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League 2 επικαλούνταν ένα σωρό δικαιολογίες.
Για αυτό και ο Λανουά προέβη σε γραπτή δήλωση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αναλυτικά: «Βρισκόμαστε σε μια εντατική περίοδο προετοιμασίας, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής σεζόν. Εγώ και οι συνεργάτες μου στην ΚΕΔ προετοιμαστήκαμε με συνέπεια και επαγγελματισμό για τα σεμινάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενδεικτικά αναφέρω ότι περισσότερες από 900 ερωτήσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική πλατφόρμα, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που αποσκοπεί στη διαρκή επιμόρφωση των διαιτητών σε όλα τα επίπεδα.
Το βάρος των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων δίνεται στην ουσία, στη μεθοδικότητα και στα αποτελέσματα εντός γηπέδου, με αφοσίωση και αταλάντευτη κατεύθυνση. Ευχαριστώ και πάλι τους συνεργάτες μου για την εξαιρετική δουλειά τους».
Οι γραπτές εξετάσεις έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 1/8. Το πρωί του Σαββάτου έγιναν οι τα αγωνιστικά, όπου κόπηκαν οι Τσιοφλίκη (Λάρισας), Πίγγιου (Θεσπρωτίας) αλλά και έξι βοηθοί: Τσικλητάρη (Πιερίας), Δανδανόπουλος (Ξάνθης), Χρυσέλης (Ξάνθης), Θανασιάς (Ηπείρου), Αγγελόπουλος και Κουντουράς (Μακεδονίας).
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Ίντερ – Κόμο 3-2: Οι «νερατζούρι» προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου με επική ανατροπή
- Μπράιτον – Τσέλσι 3-0: Για Ευρώπη οι «Γλάροι», σε κίνδυνο οι «Μπλε»
- Δόξα στα παιδιά σου Ολυμπιακέ – Δύο χρόνια απ’ την κατάκτηση του Youth League από τον Θρύλο
- Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας 80-72: Πρόκριση για τους Καταλανούς και στο… βάθος Ολυμπιακός
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πού μπορούν να συναντηθούν οι δύο «αιώνιοι»
- Αταμάν: «Θα δώσουμε μάχη για να πάμε στο Final Four»
- Euroleague: Ποια ομάδα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στα play offs – Ημέρες και ώρες των αγώνων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442