Νέα εγκύκλιο εξέδωσε η FIFA σχετικά που τους περιορισμούς που ισχύουν για τις διαφημίσεις στις στολές των διαιτητών. Ειδικότερα η FIFA επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή διαφήμισης που σχετίζεται με τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα. Επίσης, η FIFA απαγορεύει διαφημίσεις για αλκοόλ, καπνό ή ναρκωτικές ουσίες στις στολές διαιτητών. Οι προαναφερόμενες απαγορεύσεις της FIFA ισχύουν και στην αίθουσα VAR, όπως και για την περιοχή ελέγχου φάσεων εντός του αγωνιστικού χώρου.
Ο νέος κανονισμός της FIFA εστάλη σε όλες τις ομοσπονδίες. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό η απαγόρευση επεκτείνεται και σε οπτικά στοιχεία που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών μεταδόσεων, όπως μπάνερ και ψηφιακές πινακίδες που προβάλλονται όταν γίνεται έλεγχος φάσης μέσω VAR (on field review).
Η απόφαση βασίζεται στο Άρθρο 15 του κανονισμού της FIFA για την οργάνωση της διαιτησίας στις ομοσπονδίες-μέλη, και ειδικά στις παραγράφους 1 και 4.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: 1) «Κατά τη διάρκεια αγώνων υπό τη δικαιοδοσία της ομοσπονδίας-μέλους, επιτρέπεται η διαφήμιση στις στολές των διαιτητών, εκτός αν πρόκειται για προϊόντα που σχετίζονται με καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά ή τυχερά παιχνίδια. Ακόμη, απαγορεύονται μηνύματα πολιτικού, ρατσιστικού ή θρησκευτικού χαρακτήρα».
2) «Σε αγώνες με χρήση VAR, διαφήμιση μπορεί να τοποθετείται στην αίθουσα λειτουργίας και στο στήριγμα της οθόνης VAR, αλλά μόνο υπό τις προϋποθέσεις της παραπάνω παραγράφου».
3) Ακόμη η FIFA τονίζει ότι απαγορεύεται διαφήμιση στο μπροστινό μέρος της φανέλας των διαιτητών, επειδή αυτό το σημείο προορίζεται αποκλειστικά για το έμβλημα της ομοσπονδίας, το επίσημο σήμα διαιτητή και το λογότυπο του κατασκευαστή της στολής και ότι «δεν επιτρέπονται άλλες διαφημίσεις σε σορτσάκια, κάλτσες και παπούτσια των διαιτητών».
4) Σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA «σε περίπτωση που η διαφήμιση δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων με χορηγό μίας από τις δύο ομάδες, ο διαιτητής υποχρεούται να αφαιρέσει ή να αλλάξει τη διαφήμιση στην στολή του.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Νιουκάστλ – Μπόρνμουθ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Νιουκάστλ – Μπόρνμουθ για την 33η αγωνιστική της Premier League.
LIVE: Ατρόμητος – ΑΕΛ Novibet. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος – ΑΕΛ Novibet για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports 4HD.
Με μόλις οκτώ παίκτες θα παραταχθεί η Μονακό στο ΟΑΚΑ για το νοκ-άουτ παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των play in της Euroleague (21/4, 21:00).