Ολιγωρία και λάθη στην υπόθεση της Μονής Σινά χρεώνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση – Η λιμοκτονία στη Γάζα στην ατζέντα με τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό - Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική πίεση, με κυρώσεις, στο Ισραήλ για τερματιστεί η φρικτή ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα
Την υποστήριξη του στη διαφύλαξη και προστασία του λατρευτικού, ιδιοκτησιακού και περιουσιακού καθεστώτος της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη μεγάλη ανησυχία του για τις αποφάσεις της αιγυπτιακής πλευράς, όπως και για την ολιγωρία και τα λάθη της κυβέρνησης.
Κυρίως υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει δυναμική διπλωματική κινητοποίηση για την προστασία όλων των πτυχών του καθεστώτος της Μονής Σινά, σε συνέχεια ψήφισης και του νόμου με τον οποίο απέκτησε νομική υπόσταση.
Ανάγκη για ουσιαστική πίεση, με κυρώσεις, προς το Ισραήλ για να τερματιστεί η λιμοκτονία στη Γάζα
Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός συνομίλησαν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική πίεση σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με κυρώσεις προς το Ισραήλ, προκειμένου, πρώτον να τερματιστεί η φρικτή ανθρωπιστική κρίση και λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, και δεύτερον να υπάρξει συμφωνία άμεσης κατάπαυσης πυρός με απελευθέρωση όλων των ομήρων.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη διεθνούς κινητοποίησης για προστασία των μειονοτήτων και ειδικά των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής, από επιθέσεις και διώξεις.
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις












![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442