
Μαρόκο: βασιλική χάρη σε περισσότερα από 19.000 άτομα
Με αφορμή την 26η επέτειο της ενθρόνισής του, o βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, απένειμε χάρη σε έναν σημαντικό αριθμό καταδίκων
Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, έδωσε χάρη, με αφορμή την εθνική εορτή της ανόδου του στον θρόνο της χώρας πριν από 26 χρόνια, σε 19.673 καταδίκους που εξέτιαν είτε ποινές κάθειρξης, είτε είχαν καταδικαστεί από διάφορα δικαστήρια της χώρας σε χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης αλλά ήταν ελεύθεροι.
Το κριτήρια για την απονομή χάριτος είναι ανθρωπιστικά, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων (ασθενών, ηλικιωμένων), στην κοινωνική επανένταξη μεγάλου αριθμού καταδίκων, αλλά και στην αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και διαβίωσης σε αυτά.
Από το σύνολο των ωφελούμενων, 2.239 είναι κρατούμενοι στους οποίους χαρίστηκε το υπόλοιπο της ποινής τους, σε περίπου 200 κρατούμενους τροποποιήθηκε η ισόβια κάθειρξη σε προσωρινή, ενώ σε 23 τροποποιήθηκε η θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη. Οι υπόλοιποι είχαν καταδικαστεί σε διάφορες ποινές, αλλά βρίσκονταν εκτός φυλακής, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία έλαβε χάρη κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με «κανόνες και κριτήρια που καθιστούν την απόφαση αυτή μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία».
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις






