Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μαρόκο: βασιλική χάρη σε περισσότερα από 19.000 άτομα

Μαρόκο: βασιλική χάρη σε περισσότερα από 19.000 άτομα

Με αφορμή την 26η επέτειο της ενθρόνισής του, o βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, απένειμε χάρη σε έναν σημαντικό αριθμό καταδίκων

Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, έδωσε χάρη, με αφορμή την εθνική εορτή της ανόδου του στον θρόνο της χώρας πριν από 26 χρόνια, σε 19.673 καταδίκους που εξέτιαν είτε ποινές κάθειρξης, είτε είχαν καταδικαστεί από διάφορα δικαστήρια της χώρας σε χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης αλλά ήταν ελεύθεροι. 

Το κριτήρια για την απονομή χάριτος είναι ανθρωπιστικά, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων (ασθενών, ηλικιωμένων), στην κοινωνική επανένταξη μεγάλου αριθμού καταδίκων, αλλά και στην αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και διαβίωσης σε αυτά.

Από το σύνολο των ωφελούμενων, 2.239 είναι κρατούμενοι στους οποίους χαρίστηκε το υπόλοιπο της ποινής τους, σε περίπου 200 κρατούμενους τροποποιήθηκε η ισόβια κάθειρξη σε προσωρινή, ενώ σε 23 τροποποιήθηκε η θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη. Οι υπόλοιποι είχαν καταδικαστεί σε διάφορες ποινές, αλλά βρίσκονταν εκτός φυλακής, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία έλαβε χάρη κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με «κανόνες και κριτήρια που καθιστούν την απόφαση αυτή μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025
Απόρρητο