Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για την Ιταλία, ενόψει της προετοιμασίας για το Eurobasket 2025. Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, που απέκτησε στις 14 Ιουλίου ιταλικό διαβατήριο και είχε δηλωθεί στην προεπιλογή του Τζιανμάρκο Ποτσέκο, δεν θα καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα στα γήπεδα της Κύπρου, παρά την έντονη επιθυμία που είχε δηλώσει.
Ο γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα αντικατασταθεί στην προεπιλογή από τον Ντάριους Τόμπσον της Βαλένθια. Ο Τόμπσον, ο οποίος απέκτησε ιταλικό διαβατήριο τον Μάιο του 2024, την περασμένη σεζόν στη EuroLeague μέτρησε 9.5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ σε 26.3 λεπτά κατά μέσο όρο.
Η προεπιλογή της Ιταλίας, μετά την αποχώρηση του ΝτιΒιντσέντζο
Η Ιταλία βρίσκεται στο Group C του Eurobasket που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό της Κύπρου, μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γεωργία, τη Βοσνία και την Ισπανία. Οι αγώνες του ομίλου θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.