Η Εθνική Εφήβων υπέστη πολύ βαριά ήττα από τη Σλοβενία στη φάση των «16» του EuroBasket U18, με τη διαφορά να κλείνει στο -31 για την ομάδα του Βασίλη Σκροπολίθα (103-72).
Πρώτος αντίπαλος για την Ελλάδα στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16 θα είναι η Βουλγαρία (31/7), όπου με νίκη η Εθνική Εφήβων θα εξασφαλίσει την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.
Μακαρατζής (12 πόντοι, 6 ασίστ), Σερμπεζής (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Θωμάκος (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και Λέφας (16 πόντοι, 2 ασίστ) ήταν διψήφιοι για την Εθνική Ομάδα, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι παίκτες σκόραραν συνολικά 22 πόντους. Για τη Σλοβενία ο Μαχμούτοβιτς πέτυχε 24 πόντους με 5/7 τρίποντα.
Η Εθνική Εφήβων πλήρωσε τα πολύ άσχημα ποσοστά της εντός παιδιάς, καθώς σούταρε με μόλις 23.8% από το τρίποντο και 45% από το δίποντο, ενώ πληγώθηκε και από την άμυνά της, με τη Σλοβενία να σκοράρει.
Η Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέσα στο παιχνίδι, καθώς στο τέλος του δεκαλέπτου βρέθηκε μπροστά με 19-21, ενώ στην ανάπαυλα η Σλοβενία είχε προβάδισμα μόλις 4 πόντων (41-39). Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ήρθε η απόλυτη καθίζηση. Το συνολικό σκορ του δεύτερου ημιχρόνου ήταν 62-33 για τη Σλοβενία που έφτασε σε άνετη πρόκριση.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.