Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε ουσιαστικά ο τρίτος αγώνας της Εθνικής Εφήβων στο EuroBasket U18 κόντρα στην Λιθουανία, αλλά η Ελλάδα έκανε μια αρκετά πειστική εμφάνιση κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και τελικά ηττήθηκε με 87-80.
Η Ελλάδα U18 ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων στην τρίτη θέση με ρεκόρ 1-2, κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλό της και την Τετάρτη (30/7) θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στους «16».
Ο Βασίλης Σκροπολίθας μοίρασε τον χρόνο των διεθνών γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι είναι ουσιαστικά αδιάφορο, ενώ την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Λιθουανός προπονητής, Τόμας Ουρμπελιόνις.
Για την Ελλάδα ξεχώρισε σε ακόμη ένα ματς ο Παναγιώτης Λέφας με 21 πόντους, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Βασίλης Καζαμίας και άλλους 14 ο Νικόλας Σερμπεζής. Από πλευράς Λιθουανίας, κορυφαίος ήταν ο Αρτούρας Μπουταγέβας με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.
H «γαλανόλευκη» έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στη Λιθουανία, με το πρώτο ημίχρονο να είναι ντέρμπι με 15 εναλλαγές στο σκορ, όμως οι Λιθουανοί ήταν αυτοί που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα έξι πόντων (48-42).
Η Ελλάδα έδειχνε αποφασισμένη, συνέχισε να παλεύει και το τρίποντο του Λέφα οδήγησε σε μία ακόμη ισοπαλία (59-59, 27’10”). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Αλεξανδρόπουλο κράτησαν τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ (66-64, 29’30”) με το κάρφωμα του Λέφα να υπογράφει το 68-66 της τρίτης περιόδου.
Ο Μικαλάουσκας έδωσε έναν… αέρα έξι πόντων στην Λιθουανία (81-75, 37’30”), ο Ουρμπόνας την έστειλε στο +10 (87-77) με τον αγώνα να σφραγίζεται με το τελικό 87-80.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τοποθετήθηκε για τη νίκη του επί του Σιντάρο Μοτσιζούκι, ενώ ευχαρίστησε και τους Έλληνες οπαδούς που βρέθηκαν στις κερκίδες και τον χειροκρότησαν.
LIVE: Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την αναμέτρηση Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.