
Στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου η Πρέσβειρα Ειρήνης για την τέχνη της UNESCO Παρισιού-Ηνωμένα Έθνη
Κατά την παραμονή της στην πόλη, η Πρέσβειρα επισκέφτηκε τον Φλοίσβο, όπου απελευθέρωσε το Περιστέρι της Ειρήνης.
Το Παλαιό Φάληρο είχε την τιμή να φιλοξενήσει τη διακεκριμένη Peace Ambassador & UNESCO Artist for Peace των Ηνωμένων Εθνών, Guila Clara Kessous, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού.
Η πρόσκληση της Πρέσβειρας Ειρήνης στην Ελλάδα έγινε από την Πρόεδρο της γαλλοελληνικής πολιτιστικής κίνησης Le soleil Foundation και πολυβραβευμένη δημοσιογράφο κα. Άντα Ηλιοπούλου.
Κατά την παραμονή της στην πόλη, η κα. Kessous επισκέφθηκε τον Φλοίσβο, όπου απελευθέρωσε το Περιστέρι της Ειρήνης – μια συμβολική κίνηση αφιερωμένη στην προώθηση της ενότητας και της ειρήνης, σε μια εποχή γεμάτη διεθνείς προκλήσεις και μια υπενθύμιση για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας την σημαντική αυτή στιγμή.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Guila Clara Kessous είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, στο Δημαρχείο της πόλης. Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη δύναμη της τέχνης ως εργαλείου υπέρβασης των διαφορών, προώθησης της ειρήνης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας, με κοινή διάθεση για δράσεις που ενώνουν τους ανθρώπους μέσα από τον πολιτισμό.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Ιωάννης Αρκουμάνης, και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Μαρίνα Ζάγκα, συμβάλλοντας με τις δικές τους εμπειρίες και παρεμβάσεις στη συζήτηση για ζητήματα κοινωνικής ένταξης και φροντίδας ευάλωτων ομάδων. Ο Δήμαρχος για να τιμήσει το μεγάλο αφιλοκερδές έργο της, απένειμε στην Πρέσβειρα Ειρήνης τιμητική πλακέτα χρίζοντάς τη Επίτιμο Δημότη του Παλαιού Φαλήρου.
- Κρήτη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικων κοριτσιών
- Η FIFA διενεργεί έρευνα σε βάρος της Αργεντινής για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Οι συνωμοσιολόγοι «γιόρτασαν» την προσελήνωση του Apollo 11 πριν από 57 χρόνια
- Μουντιάλ 2026: Το μυθικό ποσό που μπαίνει στα ταμεία της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο – Ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες
- Καύσωνας, μωρά και μικρά παιδιά – Πώς θα τα προστατέψετε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη
- Πώς σχεδιασμός και κουλτούρα κάνουν τις ελληνικές πόλεις πιο ζεστές – Τι λέει η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου



