Ξανά σε τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ύστερα από 14 χρόνια η Ελλάδα
Η Ελλάδα επιβλήθηκε των ΗΠΑ και προκρίθηκε σε τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου έπειτα από 14 χρόνια όταν είχε κατακτήσει το μοναδικό της χρυσό μετάλλιο.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης 14 χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 2011 όταν είχε νικήσει την οικοδέσποινα Κίνα και είχε κατακτήσει το πρώτο και μοναδικό της χρυσό μετάλλιο στο εν λόγω τουρνουά.
Οι τελικοί που έχει η Ελλάδα
Φυσικά όμως, οι τελικοί σε σπουδαία τουρνουά δεν λείπουν από το… ρεπερτόριο της «γαλανόλευκης». Όλα ξεκίνησαν το 2004 στους Ολυμπιακού Αγώνες της Αθήνας, όταν η Ελλάδα είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο, ενώ έναν χρόνο μετά, στο World Cup είχε φτάσει μέχρι το τέλος κατακτώντας το χρυσό.
Ακολούθησε το ασημένιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2010 και φυσικά το χρυσό όπως αναφέραμε στην Κίνα. Στη συνέχεια ήρθαν άλλα τρία ασημένια μετάλλιο, όλα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το 2012, το 2018, αλλά και το 2022.
Τέλος, θυμίζουμε πως φέτος τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του World Cup και πάλι στην Κίνα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.