Νέες εσωκομματικές βολές Μαρκόπουλου: «Με σαβούρα δεν πάμε μπροστά. Δεν θέλω Φραπέδες στη ΝΔ. Πολιτικά αποτύχαμε»
Σφοδρή κριτική στην ηγεσία της ΝΔ από τον «γαλάζιο» βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο οποίος καταγγέλλει τους «Φραπέδες», τονίζοντας ότι «με σαβούρα δεν πάμε μπροστά»
Νέα σφοδρή κριτική προς την ηγεσία της ΝΔ, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, άσκησε ο «γαλάζιος» βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Ο βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, αναφερόμενος (ΣΚΑΪ) στις πρωθυπουργικές υποσχέσεις περί «επιστροφής των κλεμμένων», προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνει «άμεσα, μην καταλήξουμε κάποιου είδους ανέκδοτο εμείς να λέμε ότι τα λεφτά θα δοθούν και δε θα δοθούν. Θεωρώ λοιπόν ότι σε ένα πολύ κοντινό χρόνο πρέπει τα χρήματα αυτά να δοθούν πίσω και ταυτόχρονα μέσα από τις διασταυρώσεις που θα γίνουν όχι μόνο να δοθούν, αλλά να δουν και νομικά ποιες θα είναι οι συνέπειες σε όλους αυτούς τους αετονύχηδες οι οποίοι πήραν τα ευρωπαϊκά χρήματα, διέσυραν την Ελλάδα στην Ευρώπη».
«Να τσεκάρουμε πρόσωπα και καταστάσεις»
Και ασκώντας σφοδρή κριτική προς την ηγεσία του κόμματος, δήλωσε ότι «εγώ αυτούς τους Φραπέδες, τους μανάβηδες, τους χασάπηδες, τους λεβιέδες δεν τους θέλω στη ΝΔ. Να τους δημεύσουν τις περιουσίες. Τους θεωρώ σαβούρα και για να φύγει το πλοίο της ΝΔ μπροστά πρέπει αυτή τη σαβούρα να την απομακρύνουμε, πρέπει να τη διώξουμε. Με σαβούρα δεν πάμε μπροστά» και επισήμανε ότι «επειδή έχουμε εσωκομματικές εκλογές τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τσεκάρουμε πρόσωπα και καταστάσεις, γιατί τέτοιοι τύποι πληγώνουν την εικόνα μας. δεν μπορώ να φανταστώ τέτοιους τύπους να ηγούνται νομαρχιακών επιτροπών ή δημοτικών τοπικών οργανώσεων της ΝΔ».
«Πολιτικά αποτύχαμε»
Και κατέληξε τονίζοντας: «Ξεκάθαρα πολιτικά αποτύχαμε. Πολιτικά, σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τομέα -δεν το λέω εγώ, το είπε ο πρωθυπουργός και να πω και την αλήθεια είχε μια γενναιότητα- αποτύχαμε!».
Παλιότερα «καρφιά»
Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ. Μαρκόπουλος ασκεί εσωκομματική κριτική για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ήδη από το ξέσπασμα του σκανδάλου έχει αφήσει αιχμηρά «καρφιά» για την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «η κατάσταση ξεκάθαρα μας ξέφυγε» και ότι «μία παράταξη όπως η ΝΔ όφειλε να είναι πιο προσεκτική σ’ αυτά τα θέματα».
- Ιράν: Πώς ο «έλληνας ιστορικός Πλούταρχος» προέβλεψε την παρακμή της αμερικανικής αυτοκρατορίας
- Χιλή: Συνελήφθη πρώην στρατιωτικός καταδικασμένος για τη δολοφονία του τραγουδιστή Βίκτορ Χάρα
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442