Το καλοκαίρι στον Ερυθρό Αστέρα είναι γεμάτο ερωτηματικά, και το μεγαλύτερο εξ αυτών αφορά τον καταρτισμό της περιφερειακής γραμμής: να μείνει ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Αϊζάια Κάνααν, ή μήπως να αποχωρήσουν και οι δύο;
Όπως σημειώνει η Zurnal για τον πρώην «πράσινο» αλλά και για τον πρώην «ερυθρόλευκο»:
«Για αρκετό καιρό φαινόταν πως ο Σέρβος γκαρντ, παιδί του συλλόγου και αγαπημένος της κερκίδας, θα συνέχιζε να φορά τη φανέλα με το αστέρι και τη νέα σεζόν. Ο Κάνααν, Αμερικανός με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και υψηλό συμβόλαιο, έμοιαζε πιο κοντά στην έξοδο.
Ο Νέντοβιτς δέχτηκε μάλιστα σημαντική μείωση αποδοχών – σχεδόν στο μισό – για να παραμείνει στον αγαπημένο του σύλλογο. Κυκλοφορούσαν μάλιστα πληροφορίες για νέο διετές συμβόλαιο. Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν.
Τις τελευταίες εβδομάδες πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Νέντοβιτς τελικά ίσως αποχωρήσει, ενώ ο Κάνααν φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στην παραμονή. Η αλλαγή στάσης της διοίκησης μοιάζει να αδικεί τον Νέντοβιτς, ειδικά μετά την πρόθεσή του να συνεχίσει με μειωμένες απολαβές».
Ποιος προσέφερε περισσότερα;
Αν δούμε τη συνολική εικόνα, και οι δύο παίκτες είχαν παρόμοιες επιδόσεις στο σκοράρισμα – με στιγμές εκρηκτικές (πάνω από 20 πόντους) αλλά και περιόδους εξαφάνισης από το παρκέ. Ο Νέντοβιτς, ωστόσο, έδειξε ελαφρώς μεγαλύτερη σταθερότητα.
Επιπλέον, προσέφερε σημαντικά στον τομέα της δημιουργίας. Συχνά είχε 5–7 ασίστ ανά ματς, λειτουργώντας σαν δευτερεύων οργανωτής όταν η ομάδα το είχε ανάγκη. Ο Κάναν, από την άλλη, ήταν «όλα ή τίποτα»: είτε κορυφαίος είτε απογοητευτικός – με έμφαση στο δεύτερο, σύμφωνα με τις περισσότερες εμφανίσεις του.
Αμυντικά, και οι δύο θεωρούνται μέτριοι, αλλά ο Κάναν φάνηκε να είναι το πιο αδύναμο σημείο στην περιφερειακή άμυνα του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη σεζόν. Θα είναι λάθος η αποχώρηση του Νέντοβιτς;
Είναι πιθανό η μη ανανέωση του συμβολαίου του Νέντοβιτς να αποδειχθεί μεγάλο σφάλμα. Με το οικονομικό πλαίσιο που πρότεινε, δύσκολα ο σύλλογος θα βρει ισάξιο παίκτη – πόσο μάλλον Σέρβο, που να γνωρίζει το κλαμπ και να έχει δεθεί μαζί του. Ο Νέντοβιτς διαθέτει εμπειρία, ηγετική φυσιογνωμία και χημεία με την ομάδα – στοιχεία που δεν αντικαθίστανται εύκολα.
Το γιατί άλλαξε η στάση των ανθρώπων της ομάδας παραμένει ασαφές – ίσως οικονομικά ζητήματα, στρατηγική του προπονητή, ή εσωτερικές ισορροπίες. Το βέβαιο είναι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται να πάρει μια απόφαση που θα κρίνει πολλά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου”. Το θέμα Πετρούσεφ, από την άλλη, είναι ένα άλλο διαφορετικό ζήτημα που δεν εξαρτάται άμεσα από τις διαθέσεις του Ερυθρού Αστέρα…
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο Τζενάρο Γκατούζο ευχαρίστησε όλους τους Ιταλούς για την στήριξή τους και δήλωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα» με πόνο στην καρδιά.
Ο Άρνε Σλοτ επιβεβαίωσε ότι η επιστροφή του Άλισον στην αγωνιστική δράση θα αργήσει, χάνοντας τόσο τα ματς με την Παρί για τους «8» του Champions League όσο και αρκετά μάλλον περισσότερα.