Από την μέρα που ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ απέκτησε σημαντικό μερίδιο μετοχών στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φάνηκε ξεκάθαρα πως βασική στόχευση του Άγγλου επιχειρηματία ήταν η μείωση των εξόδων.
Ο Σερ Ράτκλιφ έχει πάρει μια σειρά αποφάσεων που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και φυσικά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι προχώρησε στην απόλυση εκατοντάδων εργαζόμενων.
Επίσης προχώρησε στην κατάργηση των γευμάτων στο προπονητικό κέντρο της αγγλικής ομάδας, αλλά και σε πολλές ακόμα κινήσεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των οπαδών του συλλόγου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απομάκρυνση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την θέση παγκόσμιου πρεσβευτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να εξοικονομηθούν τα χρήματα που έπαιρνε ο θρυλικός «Φέργκι».
Τώρα φαίνεται πως ο Ράτκλιφ αποφάσισε να το… τερματίσει, καθώς τα ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου αναφέρουν πως η αγγλική ομάδα δεν θα δίνει τα καθιερωμένα δώρα που ανταλλάσσουν οι ομάδες στα φιλικά της προετοιμασίας.
Είναι παράδοση για τους συλλόγους ν’ ανταλλάσσουν δώρα πριν από την διεξαγωγή των φιλικών αλλά και επίσημων αγώνων, αλλά φαίνεται πως η διοίκηση της Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να βάλει τέλος σε αυτή την ιστορία
«Δώρα τέλος» γράφει σήμερα ο αγγλικός Τύπος και η αρχή γίνεται από τα φετινά φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους αγγλικές ομάδες. Τα σχετικά ρεπορτάζ δεν διαψεύστηκαν από την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, προκάλεσαν αμέτρητα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πολλοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ απορούσαν για το ποιος σκέφτηκε την συγκεκριμένη κίνηση, που «πληγώνει» σε μεγάλο βαθμό το γόητρο ενός τεράστιου club όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Κάποιοι άλλοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο ν’ αναρωτηθούν, αν ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ θα δίνει λάβαρο της ομάδας στον αντίπαλο αρχηγό, ως είθισται πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων.
Το σίγουρο είναι πως η απόφαση της ομάδας του Μάντσεστερ να προχωρήσει και σε αυτές τις περικοπές, φανερώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή ο αγγλικός σύλλογος.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας και θα κυνηγήσει την πρωτιά στη regular season της Euroleague, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και την 6η θέση.
Ξεχωριστή βραδιά για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κόντρα στη Βιλερμπάν έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Euroleague με 300 παιχνίδια στον πάγκο της ίδιας ομάδας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, ωστόσο επεσήμανε ότι τα επόμενα κρίσιμα ματς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του στη regular season. - Τι είπε μετά το ματς ο Σάσα Βεζένκοφ.
Στο στόχαστρο των βραζιλιάνικων ΜΜΕ για ακόμη μια φορά βρέθηκε ο Νεϊμάρ μετά από σεξιστικό σχόλιο που έκανε κατά διαιτητή, στο τελευταίο ματς της Σάντος.