Κρήτη: Ενταση τη νύχτα στην Αγία Γαλήνη για την αποβίβαση περίπου 150 μεταναστών
Ενταση προκλήθηκε τη νύχτα στην Αγία Γαλήνη, στο Ρέθυμνο, εξαιτίας της αποβίβασης περίπου 150 μεταναστών που έφτασαν στο λιμάνι συνοδεία σκάφους της Frontex.
Η Κρήτη ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης, με περισσότερους από 1.200 μετανάστες να έχουν αποβιβαστεί στο νησί τις τελευταίες 48 ώρες (στη φωτογραφία, επάνω, οι μετανάστες έχουν αποβιβαστεί τη νύχτα στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης).
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνται, χαρακτηρίζονται από τις τοπικές αρχές ως «οριακές», ειδικά εν μέσω καύσωνα και χωρίς επαρκείς υποδομές
Η παρουσία των μεταναστών στην Αγία Γαλήνη προκάλεσε την κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής
Τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα προς σήμερα Τρίτη έφτασαν περίπου 150 μετανάστες στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, συνοδεία σκάφους της Frontex, με τρία λεωφορεία να βρίσκονται στο σημείο για τη μεταφορά τους.
Η παρουσία των μεταναστών προκάλεσε την κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και εμπόδισαν την επιβίβασή τους στα λεωφορεία, αντιδρώντας στη διαδικασία υποδοχής και μεταφοράς τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό και αναμένεται να μεταβεί στην Αγία Γαλήνη σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να επικοινωνήσει με τους κατοίκους και ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Συνεχίζονται οι ροές
Την ίδια ώρα, πέρα από τα περίπου 150 άτομα που αναμένεται να μεταφερθούν στο Ρέθυμνο, οι μεταναστευτικές αφίξεις συνεχίζονται σ’ άλλα σημεία της Κρήτης.
Νέες βάρκες φέρεται να καταφθάνουν σε Παλαιόχωρα, Καλούς Λιμένες και Αγία Γαλήνη, μεταφέροντας συνολικά περίπου 450 άτομα.
Πηγή: neakriti.gr
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες
- Μέτρα προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά αποφάσισε η επιτροπή κινδύνου πολιτικής προστασίαςκ
- Άν Χάθαγουεϊ: «Ο Τομ Χόλαντ είναι ο γιος των ονείρων μου»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Άνοιξε το σκορ ο Αντρέ Λουίς με ένα πανέμορφο γκολ (vid)
- Ανδρουλάκης: Πολιτική προτεραιότητα το ΕΣΥ – Θέση του ΠΑΣΟΚ η Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Πρόβλημα και με τον Ντάνι Γκαρθία – Αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια (vid)
- Ένοχος ο γιατρός για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου
- Φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442