
Η Ρεάλ Μαδρίτης «κλειδώνει» το ρωσικό διαμάντι Εγκόρ Αμόσοφ
Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον, επιλέγοντας νεαρά ταλέντα που μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια.
Παρά τις απώλειες παικτών προς το NCAA και το ΝΒΑ, οι «μερένγκες» παραμένουν πιστοί στο πλάνο ανάπτυξης της ακαδημίας τους. Τελευταίο απόκτημα, ο Ρώσος Εγκόρ Αμόσοφ.
Ο 17χρονος φόργουορντ, ύψους 1,97 μέτρων, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στη VTB League, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Σαμάρα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε ενεργό ρόλο στην ανδρική ομάδα, καταγράφοντας 5,9 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 21,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, σε σύνολο 34 εμφανίσεων.
Σύμφωνα με τον Ρώσο δημοσιογράφο Αρτέμ Κομάροφ, ο Αμόσοφ θα ενισχύσει την εφηβική ομάδα της Ρεάλ, με πιθανή συμμετοχή και στη νέα διοργάνωση Liga U, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της ACB, της ισπανικής ομοσπονδίας (FEB) και του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού (CSD), δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό σπουδών και αθλητισμού για νεαρούς παίκτες.
Η απόκτησή του έρχεται σε μια περίοδο που η «φάμπρικα» της Ρεάλ αποχαιρέτησε τρία σημαντικά ταλέντα: τον Σίντι Γκέγιε, τον Ντέκλαν Ντούρου και τον Γκίλντας Χιμένες, οι οποίοι, αν και είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, επέλεξαν φέτος το καλοκαίρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Με αυτούς εκτός, ο τίτλος του μεγάλου prospect στη Μαδρίτη ανήκει πλέον στον Γερμανό πάουερ φόργουορντ Φάμπιαν Κάιζερ (2,04 μ.), ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι. Ο Αμόσοφ θα αποτελέσει έναν πολλά υποσχόμενο παρτενέρ του, σε ένα ανανεωμένο και φιλόδοξο εφηβικό ρόστερ.
Η Ρεάλ επενδύει για να ξαναφτιάξει και να διατηρήσει για πολλά χρόνια την ομάδα της στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ…
- Πυροβολισμοί με θύματα σε τέμενος στο Σαν Ντιέγκο
- Ολυμπιακός: Κατέκτησε το 67ο πρωτάθλημα Γενικής στην κολύμβηση και 61ο Ανδρών
- Μάικλ Τζάκσον: Eισπράξεις ρεκόρ για το Michael παρά τις αντιδράσεις – «Εξαγνισμός ενός Τέρατος»
- Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα αλλοδαπών βασάνιζε κρατουμένους ζητώντας χρήματα από τις οικογένειές τους
- Η FIFA δεν έπιασε τον στόχο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ στην Κίνα ενώ ψάχνεται για την Ινδία
- Θα συσταθεί στις ΗΠΑ ταμείο 1,8 δισ δολαρίων που θα αποζημιώνει όσους «διώχθηκαν άδικα» όπως ο Τραμπ


