
Στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο Άγιον Όρος μετέβη σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για διήμερη επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.
Με επισημότητα υποδέχθηκαν τα μέλη της Διπλής Ιεράς Σύναξης (ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των είκοσι μονών) του Αγίου Όρους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έφτασε το πρωί στις Καρυές, στο διοικητικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί, από σήμερα, στο Άγιο Όρος.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ενώ παραβρίσκονται επίσης ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλλιάνος.

Στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός έφτασε με ελικόπτερο στις Καρυές. Στην πλατεία τον υποδέχθηκαν ο πρωτεπιστάτης Αβραάμ και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής και τον οδήγησαν στην είσοδο του Πρωτάτου, όπου χαιρέτησε τους ηγουμένους και τους αντιπροσώπους και ασπάστηκε την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μετά την άφιξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου έλαβε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής με βάση το αυστηρό τυπικό του Αγίου Όρους από τους 20 ηγούμενους και τους 20 αντιπροσώπους των Ιερών Μονών, με πλήρη σύνθεση της διοίκησης της Ιεράς Κοινότητας. Ψάλθηκε το προσήκον «Ψαλμώδημα – Προσήμνιο Πρωθυπουργού» και ακολούθησε προσφώνηση του Πρωτεπιστάτη, ο οποίος καλωσόρισε τον πρωθυπουργό στην πνευματική καρδιά της Ορθοδοξίας.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε την Ιερά Κοινότητα για την τιμή και τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει με σεβασμό την πνευματική αποστολή του Αγίου Όρους, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ως σύμβολο εθνικής ταυτότητας και ορθόδοξης παράδοσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά σειρά επίσκεψης, θα μεταβεί στις Ιερές Μονές Ιβήρων, Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας και Ξενοφώντος.
- Τσουκαλάς: Η χώρα δεν έχει ανάγκη νέο διχασμό – Εμφυλιοπολεμικές οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για τις επιθέσεις
- ΕΦΚΑ: Αυτή είναι η ρύθμιση οφειλών 72 δόσεων – Η ελάχιστη δόση
- Υπόθεση Έπσταϊν: Γυναίκα που κατήγγειλε τον Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη ζει στον φόβο
- «Παραδίδουν τα κλειδιά σε ιδιώτες»: Πυρά ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
- Ανακοίνωσε Ντιαλό ο Άρης (pics)
- Βία και αυθαιρεσία με προβληματικές πειθαρχικές έρευνες στα σώματα ασφαλείας – Νέα έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη


